ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Giulia GTA на Alfa Romeo: Една легенда се завръща
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:06 / 11.03.2020Коментари (0)5831
©
110 години след основаването си, Alfa Romeo се завръща към корените си, лансирайки една от легендите на своята история и на автомобилните спортове като цяло: Giulia GTA.

Новата Giulia GTA е технически и концептуално вдъхновена от Giulia GTA от 1965 г.: "Gran Turismo Alleggerita“, разработена от Autodelta, базирана на Giulia Sprint GT, която донесе безброй спортни успехи на марката в световен мащаб.

Базирана на Giulia Quadrifoglio, Giulia GTA е оборудвана с по-мощна версия на двигателя Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo, и вече е с 540 к.с.

С използването основно на ултра леки материали, тя се характеризира и възползва от намаляване на теглото от 100кг в сравнение с Giulia Quadrifoglio, постигайки най-доброто в съотношение тегло - мощност от 2,82 кг / к.с. В автомобила са разработени и специфични технически решения за аеродинамика, настройки и управление.

Giulia GTAm привлича вниманието със спортно-екстремна 100% версия на GTA, характеризираща се с две спортни седалки, аеродинамичен дизайн и 6-точкови предпазни колани.

Alfa Romeo вече приема предварителна резервация за Giulia GTA и GTAm, които се предлагат само за 500 сертифицирани и номерирани автомобила. Късметлиите купувачи ще получат един изключителен автомобил, но в България вече четирилистната детелина ще им донесе късмет и в ненадминато следпродажбено обслужване от новия представител на марката  за нашата страна – "Витоша Ауто“

На 24 юни Алфа Ромео ще достигне важен етап от своята забележителна история: 110 години активни бизнес операции. През този период, повече от век, инженерите и дизайнерите на Alfa Romeo неотклонно се стремят към иновации, като винаги остават верни на ДНК-то на марката. През годините тази ДНК - перфектната комбинация от спортно поведение и елегантност - сътвори не само някои от най-емблематичните превозни средства, създавани някога, но и автомобили, които са у дома си както на пистата, така и на всяко изложение за дизайн.

За да отбележи 110-ия си рожден ден, Alfa Romeo ще удиви феновете с автомобил, който отговаря напълно на връщането към корените на марката и в същото време припомня за един от най-емблематичните автомобили на бранда: Giulia GTA.

Комплект инициали с легендарно усещане: GTA

Съкращението GTA означава "Gran Turismo Alleggerita“ (alleggerita е италианският термин за "олекотено“), и възниква през 1965 г. с Giulia Sprint GTA, специфична версия, произведена от Sprint GT, проектирана като спортен автомобил и представена на Амстердамското изложение в Амстердам, организирано същата година. Корпусът на Giulia Sprint GT беше заменен с идентична версия в алуминий, с общо тегло 745 кг в сравнение с 950 кг на първата версия. Втората промяна се отнася до 1570 см3 двигателите с два разпределителни вала, които в конфигурация с двойно запалване достигат впечатляваща мощност от 115 к.с.

Техниците на Autodelta, официалният състезателен екип на Alfa Romeo, го избраха за еталонно превозно средство за категорията Touring и го разработиха, за да постигнат максимална мощност от 170 к.с. Тогава успехът на модела в състезания беше незабавен: три поредни "Challenge Europeo Marche“, десетки национални първенства и стотици индивидуални състезания във всяка част на света. От този момент нататък GTA си създаде име като безспорната икона на спортния спорт на Alfa Romeo, а съкращението GTA стана толкова успешно, че обществеността скоро започна да го свързва с всички спортни автомобили на Alfa Romeo като цяло.

Легендата е подновена с отлични технически решения

За лансирането на изключителната Giulia GTA, Alfa Romeo възнамерява да наруши няколко правила: не възнамерява да говори за историята, особено за собствената си, нито иска подаръци за рождения си ден. Вместо това предпочита да даде подарък на ентусиастите на Alfa, като представи автомобил, който сега въплъщава истинско завръщане към корените на Alfa Romeo.

Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: