ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 12.02.2020Коментари (45)4772
© БГНЕС
Главният прокурор на България Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщиха от държавното обвинение.

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор. ДАНС трябва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение.

В тази връзка трябва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гледам форумните гниди и БСП мухоморки са скептични срещу Гешев.Нормално.Единия милиардер е в Дубай,другите 3ма са в ареста. Един е в Сърбия. И нянката секва. Има още двама и после ще ви зачислят по една кофа за боклук да рецеклирате боклуците докато я приберат от Чистотата. За такива безделници,като вас само занимавка с боклуци. А Гешев ще ви оправи.Зад него са САЩ.Майката ще ви разгони гниди червени. Гледам някой фенове на буферите повече дрискат за политика отколкото за топките и патериците си от любимия им оБор.
+1
 
 
Айде па да видим поне един осъден Политик за Приватизацията- Разграбване на труда на родителите ни!
+2
 
 
Приватизация извършена 1997г от Костов.Насреща нищо.Кое преватизирано предприятие работи.Всичко е затрито.
-5
 
 
СПЕЦИАЛНО ЗА РУСКИЯ ГРАЖДАНИН христо бабек от Карлово с профилно име елестар !!!!!!!! Така. Понеже някои имат къса памет, ще се опитам кратко, кротко и ясно да обясня, как Жан Виденов и комунетата обраха парите на хората. 1. Създадоха се частни банки, в които предприятията и хората държаха парите си. Създадоха се с крадени пари и руски пари. Някои държаха пари не в банките, а в дюшеците. Левове. Начело на банките, без изключения шефовете бяха кадри на ДС. Най верни на БКП и КГБ. 2. Предприятията все още бяха държавни, управлявани от хора без да имат понятие от пазарна икономика. Русия вдигна цената на газта и нефта до небесата. Предприятията закъсаха. Жан ги призова да не връщат заемите на банките. Закъсаха и банките. 3. Усетили краха, банките раздадоха на верни другари огромни левови кредити. Сега внимавайте! Една банка отпуска на верен другар 33 000 000 лева при курс долар лев 1:30. С тези пари другарят си купува 33 000 000:30 =1 100 000 долара. За няколко месеца правителството на Жан, поради неграмотност, липса на мозъчни гънки, наличието на Румен Гечев или заради партийната повеля отприщи хиперинфлацията. Доларът става 3 300 лева. Верният другар с кредита от 33 000 000 сменя 10 000 долара х 3300=33 000 000лв. И връща тези 33 000 000 лева. С 10 000 долара. Остават му чисти 1 100 000 долара-10 000 долара= 1 090 000 долара. Банката фалира,но парите на банката, тоест парите на предприятията и хората са в точните ръце. 4. Чичо от село държи в дюшека 33 000 лева, спестявани цял живот. Сменя ги за 10 долара. Така обраха и хората, които не вярваха на банките. 5. После се хванахме за валутния борд. Иначе щеше се фанем за палците. Прочем, мнозинството хвана бога за рога. Написано е за да го разберат и малоумни. По-просто нема как да го обясня.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.02.2020 г.
+3
 
 
Общо-взето е ясно как ще свършат проверките. Като всички до сега. Всяко правителство пазаше предното, като знаеше, че и него ще пазят - въпреки гръмките изявления, че ще разкриват всичко. Нищо не разкриват, защото са едни и същи - само сменят имената на партиите и лицата през годините.
на 12.02.2020 г.
0
 
 
Гешев нещо напоследък много на сериозно се взел. Действа много хаотично , повдига дело , след дело - не наподобява ли действия на бившия кмет - проект , след проект и накрая нека следващия го мисли ... Вчера докато гледах един любимите български сериали и може би най-добрия "Под Прикритие" - главните мафиоти с помоща на главен разлседваш в НАП си разделяха приходите на "подземния" свят ... Та Гешев забравя най-важното - прокуратурата не е СЪД и иска и той печалба от подземния сват - добре той ще ги излови , ще натика по затворите някакви хора и какво от това - да не би престъпления да намаляха откакто е главен ... И някак си действията му са много предсказуеми и ясно се вижда чии интереси следи... И какво ДАНС ще провери НАП , ще кажат чисти са и ще обвинят Марешки , че няма акциз за горивата - щото си отворил уста за референдуми...
+4
 
 
Че то е обществена тайна как се купиха държавните закони: с бонови книжки, кухи търгове и почти нищо в кеш. Протежетата на БКП, след това на БСП, СДС, ДПС. Подир тях и на ГЕРБ.... Какво излиза сега? Че ще разследва спонсорите си. Ама наглец...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: