ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Германци: Българите правят много мизерии по плажовете, не носят маски и не спазват никакви мерки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:26 / 27.08.2021Коментари (21)12484
© Plovdiv24.bg
Германците се числят към предпочитаните туристи по българското Черноморие. Какво им харесва и какво не им харесва в България? "Deutsche Welle" изброява пет минусатакива, каквито ги описват германските събеседници (не само туристи).

Пет неща, които германците не харесват

Много българи на плажа хвърлят фасовете си в пясъка. Оставят празни пластмасови чаши, мазни хартии, найлонови пликчета, пръчки от сладолед, капачки от бира и какво ли не още. Толкова ли е трудно да ги съберат и да ги отнесат до кошчето? Това много често критикуват германците, включително и Андреас Позур, за когото вече ви разказахме.

В магазините половината хора не носят маски, не те изчакват, а се блъскат към търсения рафт, дори когато има достатъчно място. Такова възражение може да се чуе особено в магазини на една голяма германска търговска верига, където германците обичат да пазаруват.

Сходно звучи още едно недоволство на германските туристи: че част от българите не притежават усет за лично пространство, че прекалено скъсяват дистанцията със събеседника и му натрапват физическото си присъствие.

"Българките възпитават децата си по странен начин", казва една млада германка, която минава с караваната и семейството си през България в рамките на околсветско пътешествие.

"Ту им крещят и забраняват, понякога дори ги шамаросват, което при нас вече е недопустимо, ту пък в следващия миг ги прегръщат и целуват. Това много обърква детето, което подсъзнателно очаква ред и последователност. Не виждам също да говорят с децата, да им четат."

Част от българите сякаш нямат никакъв порив да дадат някакъв принос за общото благо, установяват германски заселници в България.

"Да излезем да почистим заедно ливадата или да съберем пари, за да оправим резервоара за вода, да изберем онзи кмет, който няма да краде, да обединим усилията си и да изискаме пари за ремонт на улиците и водопровода - всичко това трайно живеещите в България германци не го виждат често около себе си. Макар че днес положението е всъщност доста по-добро от преди."


Още по темата: общо новини по темата: 675
01.10.2021 »
30.09.2021 »
29.09.2021 »
26.09.2021 »
25.09.2021 »
22.09.2021 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Прави са хората , ние трябва да го правим за себе си :) друг е въпроса , че който е излизал навън знае за какво става дума аз лично в Мадрид видях да пикаят на тревата в голям парк пълно с хора , че дори един сра и в храстите :) в полша повръщат на автобусните спирки а в Италия пред някои молове или в заведенията в моловете се пуши и се хвърлят фасовете на земята ( това говорело че заведението било елитно ) да не изброявам още много държави в които има много по голяма цигания ...
0
 
 
В същото време гемранец уби зверски друг германец на паркинг на Слънчев бряг, ама това удобно никой не го споменява? Факт е, че като общество, манталитет и възпитание още 100 години не можем да ги стигнем швабите, но пък с тяхната толерастия и турцизация хич не са ми критерий отдавна.
-1
 
 
Когато миналото лято пътувах към морето с автобус, един дърт немец слезе от него на една от спирките и се изпика в един палмов храст на метри от спирката буквално пред погледите на всички. Никаква свян нямаше. След това се качи отново при жена си в автобуса и се кикотеха нещо. Изглежда, че е свикнал да се изхожда по подобен начин в България, защото окото му не трепна. Ама иначе - от Германия!
+1
 
 
Бай Ганьо и порив да даде някакъв принос за общото благо? Пф... Бай Ганьо е готов да прави обратното, ако има лична облага...
0
 
 
Точно пък германците да ни казват как да си възпитаваме децата няма нужда че сме виждали как ги възпитават грижат се за тях докато са още бебета след като проходят ги оставят самички и си гледат само телефоните и таблетите за маските в магазина са прави
+2
 
 
Ей това по тъп от българина няма ,не само фасове а и дамски тампони,превръзки,лайна по дюните и прочие,а после тоя бил такъв ония бил онакъв,ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА БРАТЯ!
на 27.08.2021 г.
+2
 
 
Хората просто отбелязват лични наблюдения. А в коментарите се чете злоба и ненавист. Ганьо си е вкъщи. Да, няма общо благо. Тук живея сред доста заможни българи, повечето високо образовани. По-далече от изтривалката на къщата си не виждат нищо. Блъскат си хубавите коли из трънаци и дупкалаци, възмущават се в лични разговори, ама да седнат жалба или молба да напишат… или някой лев да дадат за ‘общото’…
+1
 
 
Защото Българите от всичко разбират и са много умни,ще ни учат те Германците,Бай Ганя откога е в Европата...
-4
 
 
Като отидем в друга страна се съобразяваме с местните обичаи и порядки. Като на швабите не им харесва да не идват. Тук е така защото на нас така ни харесва.
+3
 
 
Като гледам коментарите (с изключение на един) съвсем прави са всички чужденци с техните редовни критики. А най-тъпото е да отхвърляме тези критики обидени и озлобени, вместо да се замислим малко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: