ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Георги Марков: Зеленски няма собствено "Аз", за разлика от Меркел, а Макрон не е глупав човек
Автор: Йоланда Пелова 13:22 / 31.08.2023Коментари (8)3555
©
Зеленски е човек, който няма собствено "Аз", той е изцяло командван от американската администрация и от нея той е сложен. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Георги Марков, бивш конституционен съдия.

"Той е продукт, следствие на Майдана 2014 г. Майданът 2014 г. си беше един преврат по учебник, извършен мощно и публично от Джордж Сорос, лично ръководен от него и Джефри Пайет, тогавашният американски посланик, чрез десетките богати НПО-та в Украйна, чрез CNN, която се беше изтъпанила на площада. Беше извикан Саакашвили, доведе грузински командоси, те стреляха и по протестиращите, за да създадат галимация, окървавиха нещата, стреляха и по органите на реда.

И в крайна сметка беше свалена законната власт президент, правителство и т.н. в Украйна. От там вече Украйна загуби Крим и на прочутата закуска, на която присъства и нашия Иван Кръстев, вече се отряза главата за политиката на Тимошенко, отстранен е Кличко, Виктория Нюланд каза: “не щеме Клич, искаме Ярд" - (Не щем Кличко, искаме Арсенюк) и се докараха до тук горките украинци, да ги подкокуросват да стават натовска държава. Такова гласуване в Украйна не е имало, такъв референдум не е провеждан.

Междувременно набута една трета от земеделската земя, най-хубавата я продаде Зеленски на американци, та ако се случи такова нещо с “Южен поток", Орбан ще иска да се позове на чл. 5 от Договора за НАТО, че срещу Унгария е извършено нападение, и разбира се, че ще има реакция.

Не трябва да забравяме, че това го казва Стив Банън: “Орбан беше Тръмп, преди Тръмп да бъде Тръмп", всъщност Орбан и Будапеща са в момента седалището  на световния консерватизъм. Не случайно, два пъти, в рамките на една година  консервативния форум на Републиканската партия на Америка, беше проведен в Будапеща и беше и двата пъти открит от Виктор Орбан, а миналата година той беше поканен лично от Тръмп в Далас и три пъти вдигна публиката на крака, да открие този форум за консервативно развитие", коментира Марков.

По думите му връзките Орбан - Тъкър Карлсън, който е изключително важна фигура в момента и Доналд Тръмп са много яки: "И тук, в Будапеща от дъжд на вятър, идват почти всички лидери на радикалните консервативни движения в Европа. Затова, аз казвам, че тези евроизбори ще са много по-различни от предишните, защото мотото на тези избори в Европа, след 9 месеца ще бъдат: “Война или мир" и ще има ли суверенен Европейски съюз от национални държави или по-добре той да си отива и да се прави нов европейски договор. Резултатите от изборите ще са в полза на такива партии като “Алтернатива за Германия",  във Франция на  Льо Пен и на Бардела и т.н.".

Според бившият конституционен съдия Макрон интуитивно чувства накъде отиват нещата: "Той не е глупав човек, от една страна. От друга му се иска да бъде абсолютно политически обезглавена Германия. Защото каквото и да говорим за Меркел, с грешките, които допусна 2015 г. за мигрантите, гласуването, макар, че тя лично не гласува, за гей браковете в Германия, но нейната партия гласува. Тя имаше някакъв авторитет, тя имаше някакво собствено "Аз", защото е потомък от правителството на Хелмуд Кол, независимо, че го предаде. Тя имаше характер, докато сега германският канцлер такъв няма.

И Макрон се опитва да бъде лидер, но се е разкрачил между натиска от Америка и вътрешното усещане, че трябва нещо да се направи, той събра посланиците, преди два дена, на Франция по света в  Париж. Деликатно каза, че светът е вече друг, нещата не са чак толкова критични и песимистични, но очевидно се явява нов полюс, и доминацията на Запада престава. Този нов полюс е очевидно БРИКС, на който той искаше да отиде, но руснака, този Путин, му наложи вето. И разширяването на БРИКС, вече от Нова година със страни като Иран, като Аржентина, Саудитска Арабия, Египет е много впечатляващо, плюс Етиопия", отбеляза Георги Марков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на bulgaria26
премахни филтъра

0
 
 
Тази гнусна комунистическа твар е... Абсолютно ПРАВ в това което казва.Ситуацията при нас е същата, само че вместо Альоша да ни прави спец операции си пуска агентурата и тя си дава сериозен отпор на Посолството. От 16та Република, сега сме колония на Американците. Все се лутаме от една в друга крайност. Крайно време е да се събудим и да водим собствена политика, както по Царско! Тогава ще сме така бленуваната от всички "Швейцария на Балканите"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: