ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Георги Гьоков: Корнелия Нинова е точният човек и на 12 септември ще гласувам за нея
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 07.08.2020Коментари (1)4232
©
"Бих искал сърдечно да благодаря за оказаната чест да бъда номиниран за председател на НС на БСП. За мен тези номинации (включително извън избирателния ми район, където много добре познават партийната и парламентарната ми дейност) освен чест са и знак за доверие и признание за усилията и работата ми в Народното събрание и извън него.

Чест, доверие и отговорност е за всеки социалист да бъде номиниран за председател на една от най-старите партии в Европа, една партия със 129-годишна история.

С отговорност, отказвам номинацията и си правя отвод като кандидат за председател на НС на БСП. Оттеглям се от надпреварата с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция и колко важна е тя - за това БСП да е възможната алтернатива на случващото се, а при управление на социалистите, България да бъде по-сигурна, по-силна, по-справедлива и по-богата за настоящите и бъдещи поколения.

Наред с оттеглянето на номинацията ми, макар че БСП не е лидерска партия, заявявам, че на мен, както и на десетките хиляди социалисти в страната, не ми е безразлично кой ще бъде председател на моята партия. Много е важно кой ще оглави партията, особено в условията на наближаващите парламентарни и президентски избори. Смятам, че Корнелия Нинова няма алтернатива и безболезненото преминаване през вътрешнопартийния вот е гаранция за по-добро представяне в предстоящите избори. Затова подкрепям решението й да се кандидатира за втори мандат начело на БСП. Лидер на БСП трябва да е този, който има визия и политическа воля да решава проблемите, които стоят пред БСП и пред България като цяло. Личност, която във времето е доказала, че освен да обещава може и да изпълнява. В този аспект Корнелия Нинова е точният човек и на 12 септември ще гласувам за нея.

Не разбирам, защо една част от членовете на НС на БСП реагира нервно на идеята за пряк избор на председател, въпреки че това е прието в устава на конгрес преди 4 години. Може би смятат този избор за предопределен, но не могат да отрекат, че това е една демократична процедура, която освен всичко друго дава възможност и за събиране на по-широка обществена подкрепа. Това е начин обществото да се интересува от нас, а не ние да се натрапваме на обществото. За съжаление, в последните месеци предстоящият избор доведе до сериозни вътрешнопартийни напрежения. Затова призовавам изборът да бъде проведен по възможно най-честния начин, който да донесе позитиви на БСП. Защото настоящото управление на държавата е вредно и е необходима промяна, а БСП е единствената партията, която може да я донесе. Проблемът сега е в честната игра, в честното отношение между кандидатите. С прозрачно и честно проведения избор ще дадем знак, че БСП е алтернативата, която може да управлява държавата.

Надявам се да преизберем Корнелия Нинова за втори мандат като председател на НС на БСП, защото тя притежава безкрайна борбеност и енергия, с които за тези четири години, в които бе начело на БСП, успя да я върне в предните редици на политическия живот, като партия с амбиции да бъдем водачи на своя народ, а изборните резултати ни дават основание да кажем, че се движим в правилната посока. Затова нямам съмнения, че с натрупания опит Корнелия Нинова ще бъде още по-успешен лидер във втория си мандат начело на БСП, ще даде повече енергия на БСП, за да достигнем до резултати, които да върнат заслуженото място на партията като изразител на обществените нагласи.

Много ми се иска да се вслушаме в мъдростта на нашите членове и симпатизанти, да си подадем ръка, да загърбим личните отношения и да помислим за доброто на партията, а оставащото време до 12 септември да премине в ползотворни дебати за политики и идеи за бъдещето на БСП и на България.

А към всички социалисти си позволявам да отправя призив да дадат глас за своя избраник. За пръв път всеки социалист има възможност пряко да даде своя глас и да избира председател, да чертае пътя на партията – не я пропускайте!", каза народният рпедставител Георги Гьоков.


Още по темата: общо новини по темата: 160
24.03.2024 »
21.02.2023 »
16.02.2023 »
14.02.2023 »
14.02.2023 »
13.02.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
ГЬОКОВ,ГЛАСУВАЙ СИ ЗА ЗМЯТА К.НИНОВА.СЪС ЕДИН ГЛАС ЩЕ ОСТАНЕ ТАЗЙ ТЪПАЧКА.ПРОСТИ КОМУНИСТИ.ДОСТАТАЧНО,СТИГА СТЕ КРАЛИ.ВЪН,ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (885) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (544) 10%
Славчо Атанасов (1451) 26%
Иван Тотев (1488) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: