ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Генерал Мутафчийски разобличи голяма лъжа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:59 / 01.12.2021Коментари (22)63657
© БНТ
Европа вероятно няма да остане безучастна към ниските нива на ваксинация у нас. Това коментира в "Денят започва" генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА.

Според него въпреки правата на свободно придвижване на гражданите, е много възможно да се наложат рестрикции към България или най-малкото да се посъветват гражданите на другите държави да избягват пътуванията до нашата страна.

До 2-3 седмици очаквам да получим достатъчно данни по въпросите, които ни интересуват за Омикрон варианта – дали новият щам заобикаля имунитета, дали протича по-тежко, как се влияе от ваксините.

Според него каквото и да се говори за Омикрон варианта в момента, е спекулативно. Новият щам е с над 50 мутации, от които 30 са в шипчестия протеин. Това е вариантът с най-много мутации досега. Невинаги обаче мутациите се означават, че щамът е по-лош.

Над 90% от COVID-пациентите във ВМА са неваксинирани, отчете генерал Мутафчийски. По думите му все по-често се случва пациент да си признае, че си е извадил фалшив сертификат, когато състоянието му се влоши.

Масовата ваксинация на милиарди хора по целия свят е доказателство, че ваксините срещу COVID са безопасни, коментира проф. Мутафчийски. Той изтъкна още, че ваксинирането на толкова много хора е безпрецедентно и доказва, че имунизациите са безопасни.

Мутафчийски призова хората да не се вслушват в съветите да не се ваксинират заради придружаващи заболявания.

"Хора, когато ви кажат да не се ваксинирате заради много придружаващи заболявания, това е пълна лъжа. Многото придружаващи заболявания са първа индикация за имунизация." - изтъкна Мутафчийски

ВМА е създадена като болница за екстремни ситуации – такава е философията на съществуването й, така че се справяме и с настоящата ситуация.

Към момента във ВМА няма свободни интензивни легла. От лечебното заведение дават информация към "Бърза помощ" за заетоста на леглата на всеки три часа.

За да се разкрият 2 COVID-клиники, трябва да закрием три други, допълни Мутафчийски.

Във всички клиники, които се реновират във ВМА, се взима предвид инсталирането на системи за подаване на медицински кислород. Внедрена е и система за алармиране при прекалено голямо насищане с кислород в болничните стаи, за да се предотврати опасност от пожари и експлозии.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.12.2021 г.
-1
 
 
Този плешив тъпак няма ли да иде при другарчето си Кунчев. Изроди продажни, невежи мошеници. Заради китайската настинка съсипаха света такива измекяри.
+1
 
 
Смее ви се цял свят заради ниския процент ваксинирани, но най вече на ниския ви интелект! Защо не вярвате на хората, които са запознати в детайли с ваксината и начина по който тя работи? С какво сте по-добри или знаете повече от хора като генерала?? Много сте добри в оплюването, злобеенето към хора посветили живота си на медицината! Спрете се , опомнете се и показвайте малко повече ТОЛЕРАНТНОСТ и УВАЖЕНИЕ
-1
 
 
"Масовата ваксинация на милиарди хора по целия свят е доказателство, че ваксините срещу COVID са безопасни, коментира проф. Мутафчийски." - Ха-ха, това малко прозвуча като "Пушенето от страна на милиарди хора по целия свят е доказателство, че цигарите са безопасни". Това, че нещо погълнато от организма ти не те убива на първия месец или на първата година, въобще не значи, че няма опасни последствия в дългосрочен план!
+1
 
 
@Garule: "Лъжа N:1 при 70% ваксинирани вирусът ще спре" - НИКОГА не е казвано, че ще спре, а че ЩЕ СЕ ОГРАНИЧИ, което а ФАКТ, за да спре ти трябва 96-99%. "Лъжа N:2 ваксините ще защитават на 92%" - ЧЕ това си е факт, 90% са неваксиниранште, които са починали и над 90% са без ваксина в болница и то в България, страната с най-много фалшиво ваксинирани!!! "Лъжа N:4 ваксинираните няма да боледуват тежко." - да, това си е факт, пак виж статистиките за болници и умрели дори в България. "Лъжа N:5 ваксинацията ще е доброволна." - Някой да те е задължил???? Доброволна е! "Лъжа N:6 няма да се издава сертификат на ваксинираните." - Еми, ако се ваксинират 99% няма да има, ама заради такива като теб са нужни. "Лъжа N:7 ваксината ще само еднократна ." - Това във ФБ ли го чете??? НИКОГА не е казвано, че ще е еднократна! Даже още първите тестове са с 2 дози....Отделно рядко ваксините са еднодозови, повечето са мултидозови, ваксината против тетанус е на всеки 10 години и даже на много хора им е малко...НЕ разбирам, от къде ги изравяте тези лъжи....от ФБ? Аааа да от сериозни авторитети по ТВ-то лЕ???
на 01.12.2021 г.
-4
 
 
Абе в цяла - София само ВМА , съществува..., а да не говорим за провинцията. А този "генерал" трябва да бъде съден за масово измиране на хора. От както започна вируса нищо , ама нищо от това , което се горовереше от него не се случи. Защо като се видя , че нещата не се влошиха не пуснаха в план да преоборудват Арена Армеец в полева болница , какво стана с "имаме достатъчно" и прочиа лъжа , след лъжа... И защо но трябва трета , четвърта ,..., n-та доза . Някак си малко ми звучи - първите три са безплатни , но всяка следваща... Но дори да си останат безплатни , какво ще се случи , ако изведнъж се случи недостиг на ваксини - всички ваксинирани ще зомбират за дозата , а тези които не получат просто ще пукнат ....
+2
 
 
Лъжа N:1 при 70% ваксинирани вирусът ще спре . Лъжа N:2 ваксините ще защитават на 92% . Лъжа N:3 ваксинираните няма да разнасят вируса. Лъжа N:4 ваксинираните няма да боледуват тежко. Лъжа N:5 ваксинацията ще е доброволна. Лъжа N:6 няма да се издава сертификат на ваксинираните. Лъжа N:7 ваксината ще само еднократна .
-2
 
 
Остава сега северен и южен Судан, Мозамбик, Гватемала, Буркина Фасо, ЦАР, Суринам, Непал, Панама и те да НЕ останат БЕЗУЧАСТНИ към ваксинацията в България..... и вече това ще е края..... А ти БЕЗУЧАСТЕН ли си към магистрала СТРУМА, която твоя вожд е пуснал без акт 16.....ХАХАХА..... Долен мръсен ПЛЕШИВ бандит
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: