ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ГЕРБ дадоха извънреден брифинг, ето акцентите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:54 / 03.01.2022Коментари (4)3366
©
Ние като опозиция сме длъжни да посочваме грешките на правителството, заявиха от ГЕРБ на брифинг.

За първи път от 2008 г. инфлацията в България е двуцифрена, посочиха от ГЕРБ и отбелязаха, че мерки за инфлацията в момента няма никакви. Инфлацията от 0,5 на сто през март 2021 г. е 7,3 на сто през ноември, от което следва да има двуцифрена инфлация през следващите месеци, каквато не е имало от 2008 г., посочиха от ГЕРБ.

"Мерките по темата инфлация липсват. Ако имаше такива и те бяха работещи, ние първи щяхме да ги похвалим. Няма дори неработещи мерки и това може би е най-притеснителното. За съжаление няма и изглед нещата да се променят", посочи Димитър Вучев.

"Българите обедняват и бизнесите фалират, искаме спешни и адекватни мерки за овладяване на галопиращата инфлация", заяви Александър Иванов. По думите му премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев е необходимо да дадат отговори.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че все още нямаме бюджет, както и План за въстановяване. Бойко Борисов заяви още: "Днешната пресконференция е продиктувана от анализ в "Сега", който е много мотивиран и точен. На базата на него излязоха всички тези числа. Ако имам упрек към колегите, то не е, че играят шах, а че времето на ПР-а отдавна мина. Те са в 11-ти месец, те са управляващи".

"Не може, докато са били министри, да не са виждали тези числа и тренда нагоре и да не са направили мерки, за да се забави това... Така както ние сме го правили през цялото време. Има инструменти и техники. Много работа е, но 9 милиарда за декември и това да остане скрито от обществото и да не се коментира в момента?! Рекордни разходи са това", каза още той.

"Да, и ние слагахме по 1 млрд. лева за саниране, за да знаят малките строителни компании, че догодина ще работят и могат да си купят всичко, което изисква едно саниране. Слагали сме парите за строителство - фирмите, които купуваха евтин метал. Затова твърдя, че след приказките си по нас тези хора няма да построят нищо поради страха, че сега при тези цени на метала всеки договор ще им е нагоре", добави Борисов.

"Те и велоалея няма да направят. Чисто обективно, а субективно е, че ги е страх, защото всички ние ще питаме защо спряха евтините договори. Щеше сега да има път до Белград и до Велико Търново. Продължаваме да сме единствени без план за възстановяване. 11 месеца тези хора бяха заедно", уточни лидерът на ГЕРБ. 

"Искаме прозрачност. Да кажат тези 9 милиарда къде ще идат. Помните, че предупредих пенсионерите, че ще ги излъжат. Казаха им, че ще им дават по 120 лева. Излъгаха ли ви? Излъгаха ви! И сега с тая инфлация 10 процента дето върви... ще ви вземат и малкото", добави той.

"Продължаваме да сме единствени без план за възстановяване. В тази криза на вас не ви прави впечатление. Това са елементарни неща. Ако ние бяхме на власт, вашите емисии щяха да започват така - първа новина - рекордна смъртност, втора - рекордни цени на горивата, провал в бюджета, в плана, нулева година за еврофондовете, няма да има еврозона и то щеше да дойде спортът и времето.

Това щяха да бъдат вашите новини, ако управлявахме ние. Нали говорим за свобода на медиите и обективно отразяване? Кое от тези неща ги има във вашите новини?", каза Бойко Борисов.

"Имам информация, че вече имало едно остро писмо, което било скрито", каза Борисов и препоръча на Петков да направи спешна проверка.

"Ударът по "Булгаргаз", който готвят, и реакцията вчера на Стоянов, ме водят до размисли, че нещо искат да правят с "Булгаргаз". Нормално, премиерът, носещ цялата отговорност, да се подразни, ако му вдигнат така цената на газа", каза Борисов и показа графика с повишаването на цената на газа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да му се не види!!! Лелка му! Колкото и да искам да го оплюя за нещо в тази статия...не мога! Няма за какво да се хвана! А бе чудя се! В Козлодуй ядреното гориво и заплатите не са се увеличили!!! В Марица Изток нито заплати нито въглища са скочили....е как така скочи цената на тока бе???? И слънцето не взима такса, как ги курдисаха тези цени, като ресурса е в България??? Някой яко ни ашладисва и лелка му!!! Едно нещо много ме тормози, истинско дежавю...дойдоха червените милиционерченца и фуражценца на власт и всичко стана като продукт на Авдиевите обори!
0
 
 
Няма нищо,всичко е точно,народа е доволен както се вижда,всеки си трае и напред към промяната да продължим да чупим рекорди по цени
0
 
 
къде сте,платени тролчета-лайномети?!?На опашка за сирене от 22 лева?Или на ваксинация за да получите 75 лева?Или вече се лекувате от големия грездей наврян ви от Пълните Педали - ПП?Казах ви - тепърва ще плачете,чалгари-ПРОСТАЦИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (905) 16%
Спас Гърневски (811) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1489) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (504) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: