ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Фирмаджиите, от сферата "кърти, чисти, извозва", съдират кожите на клиентите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:24 / 28.09.2023Коментари (2)6541
©
илюстративна снимка
Фирми от типа "кърти, чисти, извозва“ жилят клиенти с най-малко 1000 лв., за да им изхвърлят строителните отпадъци. Схемата е първоначално да казват по-ниска цена, а след като свършат работа, да обявяват баснословни суми. Ако човек откаже да плати, го заплашват физически. Това преживяла Сузана Иванова. За 15 минути работа и 10 чувала със строителен отпадък първоначално й искат 2300-2400 лева, но след като иска фактура или касов бон, цената пада на 1700 лева, при условие че услугата струва около 700 лева, сподели тя пред "Телеграф“.

Случаят

"Намерих фирма в интернет. Звъннах им и те ми казаха, че до 30-40 мин. ще изпратят колеги. Питах колко ще ми струва. Те казаха, че идването е 100 лева и на място ще ми кажат цена за отпадъка, като уточниха, че тя ще бъде между 100 и 200 лева на кубик, зависело“, обяснява Иванова. Разминаванията започват още оттук – камионът пристига след близо 4 часа, а не след 40 минути.

Дойдоха 5 момчета, започнаха да събират боклука. След като натовариха отпадъка на камиона, ми обявиха 2300 лева цена, разказва Иванова. "Стената, която събориха, е 2.20 х 3.50 и е пряко сили 2.5 кубика. Количеството е смешно. Попитах дали могат да ми издадат документ, но ми казаха, че трябва да чакам. После ме дръпнаха настрани, казаха ми, че не могат да ми издадат документ и ще ми струва 1700 лева, като трябва да кажа на шефа им, че съм им дала 700 лева“, обяснява тя и добавя, че вместо фактура й дали лист от тетрадка с име и подпис. След това момчетата я обградили, а тя се уплашила и им платила поисканата сума.

Възражение

Иванова се оплакала на телефона, на който заявила услугата. Последвало позвъняване от един от участвалите, който започнал да й крещи и да я обвинява, че лъже. Разговорите продължили, като в един от тях била отправена заплаха за посегателство върху собствеността й. Тя се обърнала за помощ към СОТ, телефон 112, Столичния инспекторат и КЗП откъдето й обяснили, че не могат да й помогнат.

Проверка

Потърсихме фирмата като частен клиент. Разговорът протече уклончиво, като гласът отсреща казва, че предлагат безплатен оглед, изготвят оферта и ако тя не бъде одобрена, си тръгват. Човекът уверява, че извозват отпадъците на депо "Враждебна“, както и че издават фактура, която не е по ДДС. След настояване все пак за някакви ценови параметри, мъжът посочва, че 80 лева ще ми струва посещението и по 120 лева на кубик ще бъда таксуван.

Свързахме се и с депото, откъдето ни казаха, че взимат по 26,40 лв. за тон гипсокартон, а ако се наеме контейнер за строителни отпадъци, струва 180 лева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Дана45
премахни филтъра

+2
 
 
Ако знаете какъв психопат дойде у нас, като бях на зор. За мой късмет реши че къщата му смърди и няма да влезе. Това ми даде възможност да извикам свестен човек който дойде и свърши работа за 10 мн. Като трябва да комуникирам с такива хора направо губя желанието си за живот. Работни навици - нула, спазване на огуворки - нула, облслужване на клиенти - нула, етика - нула. Като работиш физическа работа не значи че си или че трябва да се държиш като най дребен измамник. Имайте малко достойнство. Аз подкрепям някои от решенията на финансовия министър като начин да се регламентират малко тия дейсности и професии и да спрем с това примитивно предлагане на услуги. Чувствам се като в Африка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: