ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Европейската комисия зове: Приемете Истанбулската конвенция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 13.03.2018Коментари (9)3919
©
Евродепутатите призоваха 11-те държави-членки от ЕС, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да я одобрят, информират от Европейския парламент. 

Досега Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция, не е ратифицирана от България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания.

"Трябва да направим всичко по силите ни, за да спрем насилието срещу жените и да подкрепим жертвите. Ратификацията на конвенцията от страните в ЕС е важна стъпка и важен сигнал за всички жертви, че Евросъюзът се отнася сериозно към тях и действа за прекратяване на насилието", коментира зам.-председателят на ЕК Андрус Ансип.

Голямо мнозинство от евродепутатите изрази съжаление, че тези държави не гледат на конвенцията като на най-доброто възможно средство за борба с насилието над жените. Те подчертаха, че нежеланието на някои държави да ратифицират текста се основава на неразбирателства и подвеждащи аргументи за определението "социален пол", използвано в конвенцията. Те призоваха ЕК и Съвета на ЕС да предприемат мерки за бързата ратификация на документа.

Някои евродепутати се противопоставиха и заявиха, че определението представлява идеологическа обремененост. Те посочиха, че ЕС няма компетенции по такива въпроси и следва да уважава вътрешния ред на всяко общество.

ЕК отбеляза, че целта на конвенцията е предотвратяването на насилието над жените без никакви други скрити идеи.

Истанбулската конвенция, най-подробното международно споразумение за борба с насилието над жени, беше приета от Съвета на Европа през 2011 г. Тя влиза в сила през август 2014 г. и е подписана от ЕС през юни 2017 г. 

Според Европейската комисия, всяка трета жена в ЕС е била жертва на физическо и/или сексуално насилие след навършването на 15 години. Над половината от жените са били жертви на сексуален тормоз, а една от всеки 20 е била изнасилена. 

Източник: Нова тв







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЕК подценява един сериозен проблем, който ще се засилва все повече с религиозното (и съответно културно) противопоставяне в Европа и по света. Въпреки че всички европейски институции действат на принципа на светски (секуларни) организации, в европейските общества имаме три основни направления в християнството: православие, католицизъм и протестантизъм. Трябва да се помисли за механизъм, при който това се взима предвид при някои решения, защото не е реалистично Ирландия и Финландия, например, да попадат под общ знаменател по отношение на някои етични въпроси като аборт, евтаназия и т.н.
0
 
 
Нека да се публикува списъкът на държавите приели конвенцията и с него да запушим устата на тази Европейска комисия. Джендърите да си ги гледат тези, които са подписали конвенцията. Нямат работа у нас. Айде, пътя и да ги няма!
Aнонимен
на 13.03.2018 г.
+1
 
 
Проблема въобще не е в домашното насилие над жените! Проблема е,че искат да ни наложат гнусни пе*алски извратени закони! По-добре да излезем от ЕС ,отколкото да обричаме децата си на пе*алско робство! Затова-в събота от 11 ч. в София-протест срещу педерастията, която искат да ни наложат!
на 13.03.2018 г.
+1
 
 
Както е верно, че си имаме достатъчно закони, така е и верно, че са добри. Имаме "Закон за защита от домашно насилие", имаме "Закон за закрила на детето", имаме "НК" както и още куп други подзаконови актове по които се работи. Колкото до тази педалска конвенция, то еврогейските джендъри искат да се настанят и тук у нас, но ние си имаме достатъчно педерасти и лезбийки, други не ни трябват.....да си ги държат у тях.....
Aнонимен
на 13.03.2018 г.
+2
 
 
имаме си за това достатъчни закони. не ни трябват други, да си я наврат там дето не ги огрява слънце...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: