ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ето защо Камен Воденичаров се върна при Слави Трифонов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 08.11.2019Коментари (2)65190
©
Бившите приятели от времето на Ку-ку и Каналето, а впоследствие - врагове - Слави Трифонов и Камен Воденичаров, се събират в новата телевизия на Дългия "Седем осми". Воденичаров, който години наред не си говореше с Трифонов, ще е водещ на "Вечерта на Ку-ку Бенд", която ще се излъчва всяка сряда. Двамата бяха водещите лица на студентското предаване Ку-ку, а след това и на Каналето. По-късно обаче пътищата им се разделиха, а с част от екипа Слави създаде Хъшове. 

Камен пък остана в БНТ с "Шоуто на Канала", където си партнираше с друг, напуснал Слави - Тончо Токмакчиев. Когато Каналето се разпадна внезапно през 1998 година, плъзнаха всевъзможни версии и догадки за раздялата. Една от най-пикантните спекулации е, че ябълката на раздора е междуличностна свада, която възникнала, след като Камен поискал да покани Мариус Куркински в Каналето. Слави отсякъл, че няма да изтърпи на едно място двама души, над чиято сексуалност виси огромна въпросителна. 

По всеобщо мнение като виновник за раздялата е посочен Трифонов. Тогава гологлавият водещ се стреми всякак да поддържа сам имиджа си на лошо момче. На задната гума на джипа му е изписано: "Добрите момчета отиват в Рая, лошите - където си поискат". Оттогава се държи високомерно, прави се на недостъпен, опакова се като националист, който мрази хомосексуалните. Държи се като човек, на когото всичко е позволено. Движи се с охрана и гради имидж на специален и недостъпен.

Тогава е близък с хората на Мултигруп, с които вечеря в елитни ресторанти. И досега се говори как на една Нова година целият състав на Каналето свири и пее на босовете на скандалната групировка в собствения й хотел във Варна. Там са всички, но без Камен. За разлика от Слави, той винаги е бил артистичен, забавен, държи се естествено и е лице на градските хора.

В зората на демокрацията, заедно с Дим Дуков, е собственик на "Спартакус". Когато Каналето се разпада, единствената жена в предаването е Марта Вачкова. Още преди това, в пика на славата си, Влади Въргала напуска шоуто. Приблизително по същото време от Каналето е изключен и Август Попов. Малко по-късно се отделя и талантливият Васил Василев-Зуека. 

Анализатори от онова време смятат, че в основата на разпада на шоуто стоят принципните различия между Слави и колегите му как се прави шоу. Напусналите шоуто роптаят, че се прави продукция за ширпотреба, докато за Трифонов няма морални задръжки как се правят пари. В книгата "За срърчането", която е биография на Слави, написана с Любен Дилов-син, се твърди, че в края на 1997 година, в предаването се очертават два лагера - единият на актьорите около Камен Во, които са уморени от водене на обществени битки и им се иска да се развиват единствено по логиката на театъра - колкото се може по-малко обществени и политически ангажименти. 

Втората тенденция от все така верните на основното си разбиране за антиконформистко обществено поведение сценаристи, поддържани от Слави Трифонов, Стефан Рядков и Любен Дилов-син. В книгата се твърди, че в навечерието на подписването на нов договор с БНТ за 1998 година, Виденичаров направил опит да го подпише не от името на фирма "ТриВоДи", в която е съдружник във Слави и Дилов, а от името на "Камен Во" - еднолично дружество, което държи регистрацията на марката Каналето, въпреки, че тя е колективно творчество от времето на Ку-ку. Последвалият скандал довел до окончателното разпадане на екипа. 

В последствие Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев водеха дълго време "Шоуто на Канала" по БНТ. След като шоуто падна от ефира, Камен заложи на частни театрални проекти. Тончо продължи да се занимава с бизнеса си с отглеждане на рози и дори се включи в местните избори като водач на листата за общински съветници от Партия на зелените. 

След очевидно нелек размисъл, Воденичаров прие офертата на Трифонов да стане водещ в новата му телевизия. Дългия неистово се нуждае от знакови лица, за да предизвика интерес към телевизията си, която ще трябва да търси място на неголемия и доста пренаселен медиен пазар. Камен пък явно е преценил, че трудно ще си гарантира финансова стабилност със спорадични арт ангажименти и е по-добре да заложи на бизнес нюха на Слави. Някогашните им принципни различия и обиди са заметени под килима в името на оцеляването, пише "Галерия".


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Щото му е огладнял задника! Да вземат да се вземат.Единия пе*ал,другия скопен лайнар...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: