ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ето ги част от бъдещите министри и малко от биографиите им!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 03.08.2021Коментари (0)8912
© btv
Правителство с министри, подбрани "по много експертен начин“ – така Пламен Николов от ИТН определи проектокабинета си, който днес партията на Слави Трифонов представя на част от останалите сили в НС. От свои източници в разговорите, bTV разполага с част от имената:

Георги Георгиев – МРРБ

Д-р инж. Георги Георгиев е завършил ВИСУ "Любен Кравелов" и е преподавал в учебното заведение. Ръководил е екипа, разработил методиката за изчисляване на "значително несъответствие" в областта на гражданската конфискация.

Има собствена консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, финансирани със публични и частни средства, включително и такива със средства от фондовете на ЕС. Бил е главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и член на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Петър Илиев – МВР

43-годишният главен асистент в Юридическия факултет на Алма матер Петър Илиев беше спряган за премиер. Преди това беше предложен за министър на правосъдието в обявения, но след това оттеглен кабинет на ИТН с премиер Николай Василев.

По време на мандата на 44 НС Илиев беше консултант на ПГ на социалистическата партия. През 2016 г. участва в организацията на референдума на Слави Трифонов. След това юристът влезе в експертния екип на партията "Има такъв народ“.

Ради Найденов – МВнР

Кариерата на Найденов започва в Министерството на отбраната в дирекция "Политика и сигурност“  през 1992 г. а по-късно преминава в МВнР, където е дипломат в кариерата. По-късно влиза в общественото пространство като началник на кабинета на Симеон Кобургготски, когато последният е премиер на България. Найденов е специализирал в Германия, Франция и САЩ и е бил извънреден посланик в Швейцария, Лихтенщайн и ръководител на посолството ни в Берн.

Теодора Пенева - Министерство на труда и социалната политика

Теодора Пенева е експерт по енергийна бедност и социална политика. Има 17 години практически и управленски опит в изследванията на пазари, отрасли и сектори. Работи в системата на БАН

Теодора Генчовска – Министерство на отбраната

Теодора Генчовска е експерт по отбраната и въоръжените сили и говори два езика, на 50 г. Тя е възпитаник на Военната академия, преминала е и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.

Професионалната ѝ кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел "НАТО и Европейски съюз“ в Министерството на отбраната. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.

Пламен Данаилов – Министерство на финансите

Завършил е УНСС със специалност "Счетоводство и контрол“, като повече от 20 години се занимава с това. Има опит в работата с големи международни компании и е управител на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги. Част е от икономическия екип на ИТН. Пред bTV е заявявал, че приемането на еврото у нас е неизбежно и въпросът е кога ще стане това.

Велислава Петрова - Министерство на образованието

Велислава Петрова е учен и имунолог и говори три езика, на 31 г. Учила е във Великобритания.  Тя е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI) в Женева.

Била е консултант в редица международни организации в сферата на здравното законодателство и иновациите, включително и към ООН. Беше предложена за здравен министър в неуспешния кабинет "Василев".

Александър Николов – Министерство на енергетиката

Предложеният да поеме енергийното министерство Александър Николов в момента заема поста заместник-министър във ведомството. Магистър е по финанси от УНСС и притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии.

Силви Кирилов – Министерство на здравеопазването

Доц. д-р Силви Кирилов е дългогодишен ръководител на ред големи болници у нас - Александровска, "Доверие", "Уни Хоспитал" и др.

Пламен Абровски - Министър на земеделието

Абровски е депутат от ИТН, беше предложен за същия пост и в неуспешния кабинет "Василев".

Той беше втори секретар в Постоянното представителство на България в Европейския съюз в Брюксел.

Момчил Иванов – Министерство на правосъдието

Момчил Иванов е адвокат и областен координатор на ИТН за област Велико Търново. Завършил е история и право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий". Адвокат е по граждански и търговски дела, преподавател по търговско и гражданско право в Юридическия факултет на ВТУ, а в периода 2009-2012 г. е бил хоноруван преподавател в Стопанската академия “Димитър Ценов" в Свищов. Той има опит в политическия живот, бил е активист на СДС.

Гроздан Караджов – Министерство на транспорта

Той е бизнесмен и юрист по образование. Професионалната си кариера започва във фондация "Отворено общество" като програмен координатор, главен секретар и програмен директор. В периода 1996 – 2011 г. е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на БТК. В периода 1998 – 2003 г. е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на директорите на "Рила Сълюшънс".

Бивш депутат от Реформаторски блок.

Десислава Димитрова – Министерство на икономиката

Радостин Василев – Министерство на младежта и спорта

По образование е юрист, като адвокат се занимава с международно спортно право. Консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. 

Ивайло Кожухаров - Министерство на туризма

Кожухаров е мениджър в сферата на туризма със 17-годишен опит както по Черноморието, така и в столицата. Член е и на УС и съучредител на "Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на хотели“.

Георги Султанов - Министерство на културата

Оперният артист Георги Султанов е работил с всички музикални институти в България. Гастролира в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай и други.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: