ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерти обсъдиха безопасността на пътищата в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 07.06.2022Коментари (0)1297
© Plovdiv24.bg
По инициатива на Българска браншова асоциация "Пътна безопасност“ и Международна пътна федерация бе проведена международна конференция, посветена на безопасността на движението "Визия Нула за Балканите“.

Конференцията бе посветена на интегрирания подход "Визия Нула“, на неговите принципи и възможностите за прилагане с цел постигане на нула загинали и тежко наранени от пътнотранспортни произшествия към 2050 година.

Конференцията се проведе под патронажа на Президента на Република България господин Румен Радев. В мероприятието взеха участие над 380 представители на национални и международни институции и организации, експерти, научни работници.

Участниците в конференцията бяха приветствани от :

Президента на Република България г-н Румен Радев, зам.-министър председателя и министър на регионалното развитие и благоустройството, г-н Гроздан Караджов, зам.-министъра на образованието и науката г-жа Мариета Георгиева, председателя на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление г-н Настимир Ананиев, Д-р ик.н. Николай Иванов, Председателя на Българска браншова асоциация "Пътна безопасност“, Г-н Филип Уайърс, Комисия по пътна безопасност, Международна пътна федерация (IRF Global), Г-н Димитър Илиев, Заместник-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“, Гл. комисар Станимир Станев, заместник главен секретар на Министерство на вътрешните работи, Г-н Тодор Василев, Председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“.

Поздравление към участниците в конференцията бе получено от г-н Никола Минчев, председател на Народното събрание на Република България, както и от заместник-директора на отдел "Транспорт и мобилност“ и главен координатор по проблемите на безопасността на движението господин Матьо Болдуин.

Във връзка с международния ден на детето 1 юни, деца рисуваха картини на тема "Пътна безопасност“ и "1 юни - Международен ден на детето“, които представиха пред участниците в конференцията и официалните лица.

На конференцията бяха изнесени 23 доклади и съобщения от утвърдени специалисти, представители на международни организации в сферата на безопасността на движението, лектори от България и редица европейски страни. Споделен бе огромен по обем положителен опит, резултати от научни изследвания и конкретни решения за повишаване качеството на отделните елементи на пътнотранспортната система, както и взаимодействието между тях.

Материалите от конференцията предоставят прекрасна възможност на участниците в конференцията да повишат своите знания и умения, както и да бъдат формулирани съответни предложения към компетентните институции и организации в страната, към цялата широка общественост. Конкретни решения и иновативни виждания бяха представени за повишаване качеството на всички елементи на пътнотранспортната система, за подобряване поведението на участниците в движението по пътищата, за по-безопасна пътна инфраструктура и автомобилен парк, качествена доболнична и специализирана медицинска помощ.

Всичко това за реализиране целите на по-безопасна пътнотранспортна система, в която запазването на човешкия живот да се превърне в приоритет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: