ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт: Призовавам всеки, който отиде в хотел, да пита: "Добър ден! Тук кого мога да ритам, защото ще си платя?"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 08.06.2017Коментари (10)11590
©
Бруталният случай в хотел в Слънчев бряг
"Това не би трябвало да бъде присъда към всички шведски граждани и към държавата Швеция. Не трябва да обиждаме туристите, но и не трябва да си затваряме очите пред това грубо и грозно предизвикателство към един български гражданин, който е на работа и се пази от закона във връзка с това, че изпълнява своите служебни задължения. Не бива да се залита в двете крайности". Това каза по повод инцидента с туриста от Швеция, който нарани камериерка в хотел в Слънчев бряг Димчо Тодоров, председател на Българската асоциация на експертите в туризма. 

България наистина се е превърнала в дестинация на евтин туризъм, да не кажа алкохолен, но не би трябвало да се засягаме от това, защото малко или много всички сме виновни за това, коментира той в предаването "Преди всички" по БНР.

"Този човек поне видимо не беше пиян, на кадрите не виждаме диалога между двамата, но постъпката е неприемлива, особено за петдесет и няколко годишен човек. Това според мен не е типичен алкохолен случай. Не бих казал, че са масови изстъпления, но ние сме направили такава среда - средата в Слънчев бряг до голяма степен е създадена за такъв вид туризъм, допълни Тодоров, който не вижда вариант в скоро време имиджът на страната ни като дестинация за алкохолен туризъм да се промени. 

Относно обсъжданата нова стратегия за развитие на туризма Димчо Тодоров посочи: Аз съм сигурен, че министър Ангелкова и екипът й искат да направят нещо, но дали е възможно, след като веднъж е изпуснат духът от бутилката, след като презастроихме нашите големи туристически центрове и тази тенденция продължава? Едва ли ще създадем по­различна атмосфера. Че всички сме виновни за това положение е някакъв абсурд, някаква тотална лъжа, която няма нищо общо с реалността, коментира пиар специалистът Любомир Аламанов: Това е една малка група от 10, 20, 50 души, които презастроиха, не сме презастроили ние. Те направиха така, че България да е известна с този имидж. 

Това да си работодател и да кажеш: могат да ритат моите служители, само и само да се вземат малко повече пари, това е най­-абсурдното. Не може в национален ефир браншови шеф да казва: "Трябва да се снишим, за да не си загубим парите". Това плащане, тези фамозни пари, които се размятат от тези няколко човека, никой в България не ги вижда тези пари. Това са затворени комплекси, които сключват договори с огромни туроператори, които прибират едни пари, но тези туристи не изразходват пари в България. От това нещо няма никакъв смисъл... Това са една шайка хора, които са ни яхнали от много години, които смятат, че всичко им е позволено и че живеем в 1980 година по времето на "Балкантурист"... Призовавам всеки, който отиде в хотел, да пита: "Добър ден! Тук кого мога да ритам, защото ще си платя?" 

Относно имиджа на туристическия бранш и на България като туристическа дестинация Аламанов заяви: Аз лично не разбирам какво се случва в този бранш, може би никой не разбира, освен тези 10, 20, 50 души максимум, които твърдят, че нещо се развивало.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Georgi Tashev
премахни филтъра

0
 
 
Много точен материал.... Всичко в името на парите.... Ама накрая приходи в хазната на държавата - няма.... Миналата година имаше персонал останал без заплати, персонал работещ по 12ч. ама с договор на 4ч. и с невнесени осигуровки. Държавата не си мръдна пръста, за да защити тези хора... И ето, че се стигна до тука... Да ритат МАЙКИте ни, да ритат БАБИте ни, само и само за да има някой си пари... Ама така е когато НЯМА ДЪРЖАВА... Няма Бойко, няма Патриоти.... Няма НС (Народно Сране)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: