Екатерина Михайлова за новото НС: Има една добра новина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:48 / 12.04.2023
1256
Очакването ми беше, че няма да се избере председател на НС. Има една добра новина - първата и втората парламентарни групи започнаха да говорят помежду си. Трябваше това да бъде направено много по-рано. Направило се е уточнение, че всъщност ще се избере председател, който след определен период от време ще си даде оставката, тогава ще бъде избран председател от следващата парламентарна група. За подобно нещо би могло да се мисли, ако ПП и ГЕРБ искат заедно да управляват и това е част от тяхната договореност. Това каза проф. Екатерина Михайлова в Интервюто на Новините на NOVA. 

По думите ѝ ако има съгласие може да се приемат 12-те закона, които гарантират свежи евросредства за България. "Ако не си дават почивки и не ползват великденски ваканции, това би могло да се случи. До днешния ден всичко беше в посока никой, с никого, никога. Ако влязат в по-нормален начин на комуникация, има смисъл да се направи разчет за времето. Политиците трябва да започнат да водят разговори по най-важните въпроси за страната и там, където постигат съгласие, да ги решават. На второ място да не оставят държавата без парламентарно управление, наопаки е случващото се през последните 2 години. Трябва да влезем в нормално русло на правила, противното е хаос", заяви тя. 

Според нея има искрица надежда, че може да се постигне консенсус за правителство. "Бюджетът е добре да се приеме, не е пагубно, че ще отидем пак на избори - това е демокрацията", посочи проф. Михайлова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (854):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).