ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дрон, негодник или госпожа? Кой е снимал в спалнята на премиера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 30.09.2020Коментари (1)5470
©
Преди седмица премиерът Бойко Борисов сам се върна към темата за снимките от резиденция “Бояна", на които се виждат пистолет, златни кюлчета и пачки от 500-еврови банкноти. Направи го по време на оглед на строежа на автомагистрала “Хемус" и обвини президента Румен Радев, че е изпратил "прекрасна госпожа" да "нащрака" всичко.

Три месеца след като снимките бяха анонимно разпратени до няколко медии, все още няма отговор на въпроса кой е техният автор и дали те са автентични, коментира разследващият журналист Генка Шекерова за "Свободна Европа".

В началото на август прокуратурата образува проверка, но не съобщава да има резултат от нея. Евродепутати се заинтересуваха дали властите в България смятат да разследват не само произхода на снимките, но и тяхното съдържание.

В това време изказаните версии за снимките се увеличават, а българите не получават отговор на въпросите - кой може да влиза в спалнята на премиера в негово отсъствие, автентични ли са снимките с пачките и - ако да - какъв е произходът на тези пари.

Непосредствено след появата на снимките в средата на юни Бойко Борисов събра елита на ГЕРБ зад гърба си и даде пресконференция. На нея той призна автентичността на едно от изображенията - това, на коeто се вижда той, докато “сладко спинка". Борисов каза, че кадрите са “манипулации", които са описвани като технология в “учебника на КГБ".

Тогава премиерът не уточни кой стои зад снимките, но каза, че подозира някого от приближените си към миналата година. На въпроси дали това е Цветан Цветанов, който напусна ГЕРБ, Борисов не отговори еднозначно. "Негодници такива", каза премиерът по адрес на авторите на снимките, които тогава определи като "компромат".

На същата пресконференция министър-председателят каза, че президентът Румен Радев го следи с дрон. Президентът отговори, че е управлявал дронове, но не е следил с подобна техника премиера Бойко Борисов в района на резиденцията в Бояна. 

Една много прекрасна госпожа, дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи.

Два месеца по-късно обяснението вече е наземен шпионаж. "Аз съм изяснил как коварно, неговите хора (на президента – б.а.), най-близкото му обкръжение, по един много елементарен начин, с една много прекрасна госпожа, дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин. Шапка им свалям. Години наред са се готвели за това. Като ченгеджийска операция я направиха фантастично. Неслучайно само той го повтаря, защото най-близко негово обкръжение го свърши".

Свободна Европа попита президента Радев дали има в близкото си обкръжение госпожа, която е посещавала премиера в “Бояна". Отговорът, който получихме:

“Прессекретариатът на държавния глава няма информация кой посещава министър-председателя у дома му".

С изказването си от миналата седмица Борисов не само даде нова версия за произхода на снимките, но и не оспори автентичността на тези от тях, на които не е в кадър. На тези снимки се вижда отворено чекмедже с пачки с евро и пистолет.

Поръчан от "Биволъ" и "Е-вестник" технически анализ показа, че разпространените снимки са правени по различно време. Премиерът досега не е казвал колко пъти "госпожата" е влизала в спалнята му и дали е една и съща.

Свободна Европа изпрати официално питане коя е "госпожата" и по какъв повод е била в спалнята му, но не получи отговор.

Свободна Европа изпрати официално питане до министър-председателя коя е "госпожата" и по какъв повод е била в спалнята му, но не получи отговор. От пресцентъра на Министерския съвет не отговориха и на въпроса как в отсъствието на Борисов е направена снимката, на която се вижда, че той спи.

При излизането на снимките през юни Борисов каза, че "има много момчета, истински, смели, добри професионалисти в НСО" (Националната служба за охрана - б.а.), но допусна, че може да са "пробили" някого. Премиерът съобщи, че “ще си направя много изводи: дали ще ползвам услугите на НСО вече".

Свободна Европа попита НСО дали е постъпило искане от премиера за отказ от ползване на услугите на службата за охрана. От НСО отговориха, че вътрешна проверка е установила, че няма данни сигурността на министър-председателя да е била компрометирана.

"Документацията от проверката е изискана и предоставена във връзка с образувано дело на Софийска градска прокуратура. Съгласно чл. 20, ал. 5 от Закона за НСО президентът, председателят на Народното събрание и министър-председателят не могат да се откажат от охрана".

От прокуратурата не отговориха на питането на Свободна Европа докъде е стигнала проверката за снимките в спалнята на Бойко Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Спи като търтей.Ще го опънат в леглото и няма да усети.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: