ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Доц. Лозанов: Тези често повтарящи се избори правят целия живот една нескончаема предизборна кампания
Автор: Йоланда Пелова 17:25 / 02.03.2023Коментари (2)1343
© Фокус
Тези често повтарящи се избори правят целия живот една нескончаема предизборна кампания. Това каза в доц. Георги Лозанов в предаването на Радио "Фокус" "България, Европа и светът на фокус" във връзка с посланията на политическите партии преди началото на предизборната кампания. 

Доц. Лозанов обясни, че от ГЕРБ не показват промяна в себе си. Те обаче са успели да си върнат самочувствието и смятат, че отново могат да бъдат на власт. 

"Тук това "отново“ е важно, защото то показва нещо, че ГЕРБ не иска да правят промяна със себе си. Имат самочувствието, увереност, че могат да дойдат на власт отново и че това ще бъде в полза на България, и се надяват да привлекат избирателите с такъв анонс. Те бяха загубили легитимност до голяма степен политическа 2020 година с тези протести срещу тях, които в последна сметка ако не ги свалиха буквално, бяха предпоставка те след това да отпадат от властта и т.н. И знаете ли какво, те смятаха, че могат да си набавят своята легитимност, ако влязат в някакви отношения с партиите на промяната. И дълго време те чакаха такива диалози, такива предложения, които общо взето не бяха приемани от другата страна. но през това време две, вече третата година започна, и аз виждам, че ГЕРБ вече си е върнал самочувствието и смята, че вече му е минала така да се каже политическата карантина, и че ще може да излезе самостоятелно на политическия пазар и да изисква от избирателя да го подкрепи, за да може да се върне във властта", каза той.

Той каза още, че новобявеният списък по "Магнитски" може да доведе до това, че ГЕРБ да се оттегли от евроатлантическия консенсус, което би било опасно за развитието на страната. 

"Тази кампания за тях се усложнява заради течащите проверки по Закона "Магнитски“ на европейската прокуратура, защото те така или иначе свестят куршуми близко до техни членове, и е възможно това да изисква обяснение, реакции. Те даже по-периферни гласове около ГЕРБ вече подсказват, че ако се окаже голям натиск от европейските и американските институции, ГЕРБ постепенно ще се оттегли от евроатлантическия консенсус. Тогава пък наистина за страната ще бъде твърде рисковано, защото има много ясни обратни сили, които ще започнат да имат доминация, ако ГЕРБ застане даже не на другата, а на неутрална страна. Така че аз мисля, че в кампанията около това ще има напрежение и ще се търси около това възможност ГЕРБ да се върне във властта срещу това да остане на евроатлантическа позиция", каза той.  

Относно слоганът "Има как" на коалицията "ПП-ДБ", която влиза в битката за първото място, доц. Лозанов обясни, че той е своеобразна метафора за това, че те могат да донесат промяната и имат решенията

"Какво да ви кажа, "Има как“ – значи, тук има две неща: едно по-конкретно, понеже "Продължаваме промяната“ опита един път, в крайна сметка ги свалиха. Кой ги свали и как е дълъг разговор. Но искат да кажат, че не защото, че това не пречи и не защото те нямат решения. И така да се каже чрез този слоган искат да кажат: "Това, че имахме един неуспешен старт, фалстарт, въобще не значи, че нямаме решение“. Решение за какво? Фактически "Продължаваме промяната“ в името си носи своята заявка. Тази промяна, която искаха хората, и която започнаха хората когато излязоха на улицата 2020 година, те казват, че с политически средства и вече заедно с "Демократична България“ ще я продължат. В какво е тази промяна? Промяната е в това да станем истинска западна държава най-после, защото ние все сме на опашката на западните държави и повече или по-малко не сме такава. И "Демократична България“, и  "Продължаваме промяната“ това заявяват. "Демократична България“ носи и историческия ангажимент на тази демократична промяна от 1989 година още се свързва с търсенето на промяна в 2020 година. Но така или инак всичко това ще прозвучи и ще се чуе от един кръг избиратели с по-чувствителен демократичен слух, които не знам доколко ще стигнат на този политически субект наистина да покаже как", обясни доц. Лозанов.


Още по темата: общо новини по темата: 813
28.06.2023 »
24.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
13.05.2023 »
09.05.2023 »
предишна страница [ 1/136 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Докато медиите в тази калпава страна не станат действително независими. И не се изпълнят не с продажни пръдливи индивиди, а с родолюбиви Българи, уважаващи правата на себеподобните тази трътлива държава няма да се оправи!
на 02.03.2023 г.
0
 
 
И ти си един нескончаем джендър...замлъкни завинаги, неудачник с перука. Кой си мислиш, че си, та се изказваш въобще?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: