ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Добри новини за състоянието на младата лекарка, която падна от 7-ия етаж
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:00 / 22.08.2018Коментари (0)6954
©
Лекарката, която падна от седмия етаж в столичния квартал "Люлин", вече е в съзнание. Това обяви изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Тя вече е 33 дни в реанимацията на спешната болница и й предстоят още оперативни интервенции след 12 направени до момента, предаде БГНЕС.

“Имаме една добра новина на фона на всичките лоши, които се случиха през последните две седмици в областта на здравеопазването и медицината. Д-р Ирена Иванова вече е контактна и все още е в реанимацията, но не защото състоянието й го изисква, а за по-скоро за наше спокойствие. При лечението на тежките травми, които е получила след падането се използва съвсем нов подход, който позволява ние постепенно да възстановим функциите и живота на пациента във вида, в който всеки би искал да изглежда когато напуска една болница. Това обаче не е единствен случай, това е един показен случай за работата на "Пирогов“ и неговите екипи, които се отзовават и правят всичко, което им е по силите“, обясни проф. Балтов.

"Към момента отбелязваме трайна тенденция за стабилизиране на състоянието й. Повечето проблеми, възникнали от инцидента при нея са преодолени. Имаме да извървим още не лек път по възстановяване. В момента тя е с нужда от интензивни грижи по-скоро, отколкото за интензивно лечение. При нея сме приложили няколко анестезиологични техники. Около 12 литра кръв е получила и над 3500 мл прясно замразена плазма и над 1000 мл тромбоцитен концентрат“, допълни националният консултант по спешна медицина проф. Стоян Миланов.

Той добави, че се очаква д-р Иванова да се възстанови в близките месеци като подчерта, че тя ще претърпи още няколко оперативни интервенции. Проф. Миланов допълни, че все още докторката не е извън риск и не се знае докъде възстановяването ще бъде пълно, но се надява в скоро време да може да изпълнява своите задължения като лекар.

Проф. Диян Енчев, който е началник на травматологичния комплекс в "Пирогов“ коментира, че справянето с водещата ортопедична травма на 35-годишната лекарка е отнела не повече от 45 минути. "По отношение на ортопедичната травма д-р Ирена Иванова беше с политравма, което е довело до засягане на редица органи и системи. От ортопедична гледна точка най-тежката фрактура е на тазовия пръстен, на двете бедрени кости, на двете ходила, на двете капачки и на раменната кост. Това, което ние правим тук е, че използваме една сравнително нова концепция за контрол на ортопедичната травма, която е сравнима с центрове в Европа, САЩ и Канада. Чрез тази концепция се прави минималното, за да се стабилизира състоянието на пациента, ако е с много тежка травма", обясни проф. Енчев.

Медикът обясни, че тазовият пръстен на Иванова първоначално е опериран със специфична C-клампа, чието поставяне е отнело 5 минути, а всички останали фрактури са фиксирани с външни фиксатори, което е отнело общо 35 минути. Ортопедичната травма, която е била водеща в случая е отнела при постъпване в противошокова зала и в операционната не повече от 45 мин., което показва, че сме действали много бързо и сме предотвратили допълнителна кръвозагуба, заяви още той. Изпълнителният директор на "Пирогов“ проф. Асен Балтов каза още, че е започнато раздвижване на всички стави на д-р Иванова. Той добави, че сега предстои първия контролен преглед. Все още не е ясно каква ще е степента на инвалидизация, но се надяваме тя да е минимална или дори да клони към нула, коментира проф. Диян Енчев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (873) 16%
Спас Гърневски (777) 14%
Д-р Иван Чомаков (531) 10%
Славчо Атанасов (1431) 26%
Иван Тотев (1452) 26%
Здравко Димитров (480) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: