ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дни преди Великден: Как да познаем качественото агнешко месо? | ||||||
| ||||||
Продавачи отчитат скок на цените поне с лев в сравнение с миналата година, а прясното месо познават по няколко признака. "Качественото агнешко месо не е засъхнало и е розовичко на вид", казва продавачката Зоя Георгиева. Когато пазаруваме, е добре е да следим за печати, които показват дали месото е минало ветеринарен контрол. Нарушения в магазините не липсват. "Неправилно съхранение при температури, които са различни от указаните, изтекъл срок на съхранение, трупно месо без здравна маркировка, опаковка без етикети", изреди Галя Викьова, инспектор към БАБХ. Ако търговците си позволят да ни предлагат замразено месо като охладено, трябва да посочват датата на размразяване и с какъв срок е. Проверките продължават до 10 април. Източник: bTV |
Още по темата: | общо новини по темата: 63 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Почина известен актьор, изиграл култови роли в киното
13:25 / 18.05.2024
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
20:01 / 19.05.2024
Жени с много красиви имена празнуват днес
07:38 / 18.05.2024
Един от големите язовири може да прелее всеки момент
15:52 / 18.05.2024
Над 3000 пенсионери получиха допълнително по 200 лева
11:37 / 20.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета