Днес гласуват тегленето на външен дълг в размер на 16 млрд. лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:01 / 25.02.2015
1067
Депутатите трябва да гласуват днес предложението за тегленето на външен дълг в размер на 16 млрд. лева. Вотът трябваше да се състои миналата сряда, но беше отложен заради несъгласието на коалиционните партньори АБВ и Патриотичния фронт. До момента категоричното си решение "за" заема са изразили Реформаторския блок и БДЦ. А категорично против се обявиха опозиционните БСП, ДПС и "Атака".

Народното събрание ще гласува процедурите по новия външен заем в размер на 16 млрд. лева. До последния момент не е сигурно как ще се разпределят гласовете, след като от Патриотичния фронт не обявиха крайното си решение.

Изходът от вота зависи и от кворума в пленарната зала - при по-малко регистрирани депутати ще е нужно по-малко мнозинство. Очаква се обаче БСП, ДПС и "Атака" да осигурят присъствието на всичките си депутати.

През изтеклата седмица финансовият министър проведе срещи и даде редица разяснения по предложената тригодишна програма за поемане на дълг от 8 млрд. евро, с което донякъде компенсира критиките, че решението е внесено в парламента без предварителни консултации.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев заминава за Ватикана
Калин Стоянов: Караджов е задържан без да са използвани физическа...
Нова възпоменателна монета на пазара
Огън гори в една от кулите на крепостта Царевец
Хванаха голяма контрабанда на стоки на "Капитан Андреево"
Автотехническа експертиза изяснява скоростта на кортежа на Кирил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).