ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Димо Алексиев: Трудно е да си чики-рики, ние сме големи звезди с по 3,60 лева в джоба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 09.03.2020Коментари (0)14489
©
Димо Алексиев, който играе д-р Генадиев в хитовия сериал "Откраднат живот", а вече блести и в друга поредица на Нова тв "Ягодова луна", винаги е казвал буквално "голите истини" за родния хайлайф. Актьорът, който спечели "Аскеер" през 2009 г. в категория "Изгряваща звезда" за главната си роля в постановката "Калигула" на режисьора Явор Гърдев, преди време бе пуснал обява в социалните мрежи: "Търся си платена работа". И не, не беше ирония, съвсем откровено послание, че известността в България не означава непременно финансова сигурност, камо ли благополучие. 

"Защото като станеш малко по-популярен, започват да ти звънят всякакви хора, за всякакви неща и всичко е благотворително, и всичко е все за без пари. И ако откажеш, започват да те смятат за надут и нагъл", коментира Димо Алексиев. Дава си сметка, че в един момент участията са доста, но се оказва, че си притиснат от сметки в бита. "Всъщност това е много смешно... Ние сме големи звезди с по 3,60 лева в джоба. И е много яко да си голяма звезда", изтъквал е актьорът с горчива ирония. 

Без притеснение, той споделя как е изкарал два сезона и половина в Народния театър без да получи нито една роля. Стоял, защото тогава се родила голямата му дъщеря Лора, която е от колежката му Ани Топалова. Димо бил принуден да стои на този щат, за да има сигурна заплата. И макар да изиграл силна роля в "Калигула", с която се прослави и получи награда, дори се съблече на сцената, заради нея, май понесъл повече негативи, отколкото позитиви. След като получил "Аскеер", актьорът не получавал роли по неясни за него причини. Освен това, изтъквал е Димо Алексиев, веднъж когато си се докоснал до "такъв театър, след това е много сложно да се върнеш и пак да си чики-рики". 

Димо Алексиев, който има дъщеря Кайра от танцьорката и преподавателка по испански език Анжела Медзикян, не за първи път се справя с финансови предизвикателства. Актьорът, който е роден в София, трябвало да прояви креативност относно бюджета си още в началото на кариерата си, което е в Драматичния театър във Варна.

"Всеки се бори за парите си. Колкото и да се правиш, че не са важни, особено след варненския ми период... Примерно, взимаш 300 лева заплата, 150 плащаш за стая, и оттам насетне ти какво ще правиш...", загатвал е актьорът за този период. А трябвало да пътува и до София. Разходите го притискали, заради което той съвместявал щата си в театъра с други работни места. "По едно време само хеликоптер не се бях научил да карам", смее се Димо. Във Варна възможностите за актьор не са много. Трябва да е или аниматор, или да работи в някой хотелски комплекс. През 2009 г. Алесиев се мести в Народния театър "Иван Вазов", където също се сблъсква с изпитания. 

И все пак днес е сред най-популярните актьори. Той е д-р Генадиев в поредицата "Откраднат живот". Зрителите на Нова тв го гледаха в "Маскираният певец", а отскоро следят играта му и в новия сериал "Ягодова луна". "Нямам представа защо станах актьор. Исках да стана волейболист. Защото бях много талантлив волейболист, обаче така ми се стекоха нещата, че не успях... Да речем, че когато смесваш младост с глупост и амбиция, добавиш още щипка амбиция, може да си направиш неща, които може да си носиш цял живот след това", казвал е Димо. 

Той отчита като грешка, че не е учил езици, колкото трябва, макар че е завършил гимназия с профил френски език. Дипломира се в НАТФИЗ през 2006 г. със специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на доц. Веселин Ранков и печели наградата "Най-най-най". Не успял да присъства на тържествената церемония, тъй като бил на снимки в Русе. Там той бил и актьор и каскадьор. Има опит, тъй като още като студент се ориентира към трупането на умения, които ще са му полезни в професията. Затова се запознава с Емил Видев, който ръководи каскадьорска група, подготвила най-добрите каскадьорски кадри в България, с участие в десетки филмови продукции, Димо Алексиев веднага решава да се възползва от шанса. Актьорът е изключително благодарен на Емил Видев за това, че му е помогнал да добие кондиция и проявил търпение, докато напредне. Помогнал му и да спечели първата си роля в киното. Препоръчал Димо, който вече бил актьор и каскадьор. Алексиев има и умения по акробатика, фехтовка и езда. 

Почитателите му знаят, че той е и силно ангажиран с обществени проблеми и винаги откровено споделя позицията си. Самият Димо признава, че славата си има и негативи, като например това, че понякога хората навлизат рязко в личното му пространство. Веднъж, както си говори по телефона, фен се приближил и пожелал обща снимка. Актьорът учтиво изтъкнал очевидното, че разговаря, а в отговор получил уверението, че ще бъде изчакан. Друг път, както си хапвал в столично заведение, почитател се приближил, направил си селфи с него и невъзмутимо си продължил. Разбира се, Димо коментира с широка усмивка и чувство за хумор тези случки, пише "Уикенд". 

И все пак призна наскоро: "Нещата такива, каквито са, не ме удовлетворяват. Тепърва има неща, които бих желал да се случат, и бих искал аз да ги случа, да имам възможност да ги случа". Не се отказва от мечтите си и подчертава, че любовта е урок и трябва да се опитваш да я вплиташ в това, което правиш. Ако хората правят с любов това, с което се занимават, светът ще е съвсем друг, вярва Димо Алексиев. 



Още по темата: общо новини по темата: 1614
18.06.2021 »
21.05.2021 »
19.03.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/269 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: