ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дете на една година е с хематом на главата след посещение на частна занималня
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 29.11.2023Коментари (1)2394
© NOVA
Диана Кочева е майка на момиче на 1 година. Твърди, че детето ѝ е паднало от метър височина, докато било в частен детски център. По думите на майката при взимането на дъщеря ѝ тя била уведомена, че момичето само е паднало, докато вървяло, а после версията се променила. Впоследствие директорката казала, че детето е паднало от кошарата за сън.

Родителите на момичето го водят по спешност в "Пирогов", но заради различните версии от детския център не могат да дадат точна информация на лекарите какво точно се е случило - нещо, което е ключово при травми на глава.

Диана разказва, че в началото изчакала дъщеря си отвън. Оттам видяла друго дете, което се било качило върху столче за хранене. Привлякла вниманието на възпитателката, която свалила детето. После взела 1-годишното си момиче и видяла, че има синини по главата и оток зад ухото, предаде NOVA.

Първоначалната версия била, че детето е паднало върху играчка. Майката се обадила на директорката, която се притеснила и казала, че вероятно малкото момиче е пострадало непосредствено преди да бъде взето, затова родителите не са получили обаждане.

Оказало се, че нараняванията са от час, преди да си тръгне детето. Родителите настояли за записите от камерите, в които видели, че възпитателката стои в едно помещение, а дъщеря им пада в стая с кошари.

Часове след инцидента детето започва да повръща и е със съмнение за мозъчно сътресение. Към днешна дата е добре, но родителите му не искат да си спомнят за ужаса, през който са преминали.

Детската градина възнамерява да търси по съдебен път правата си. Същото се заканиха и потърпевшите родители. От РЗИ подчертаха, че дейността на центъра е за почасово отглеждане на деца без хранене и спане. Обектът е регистриран на 16 октомври тази година.

Публикуваме цялата позиция на детския център без редакторска намеса:

Първо, ние като родители, считаме че здравето и безопасността на децата са най-важни. Поводът на репортажа Ви са неверни твърдения и клевета от страна на майката на едно прекрасно дете, което за съжаление изисква допълнителни грижи, които считаме, че не са наша отговорност да осигурим. Без да влизам в конкретика, с която майката и бащата са запознати, те водиха детето си при нас, довериха ни се, бяха безкрайно доволни, докато не се възползваха от конкретна ситуация, да опитат да ни обвинят в неправилно дадена информация. Каква е целта ние не можем да предложим, защо те отказаха да разговарят с нас също не мога да гадая. Многократно се опитвахме да им обясним, тъй като детето е малко и току що проходило, че се случва, както и на всички деца, да падне или да се удари. Майката ни обвинява, че е получила красноречива информация и кое твърдение било вярно, като всичко й многократно обяснено. Родителите получават постоянно обратна връзка за децата си и с всички поддържаме приятелски отношения, още повече че сме съседи и децата на всички ни играят заедно. Отношенията ни с тези родители също бяха прекрасни, майката ни казваше как детето пада по 100 пъти на ден, че може да повърне заради медикамент, който взима и още много други техни изисквания, които са споделили с нас и не считам, че е редно да коментирам тук. А в петък 1 час преди да бъде взета, играейки си играчка пада от собствената си височина, това е обяснено и на майката на детето. След тяхно позвъняване и искане на допълнителна информация какво се е случило, възпитателката започва да разказва всеки момент от престоя на детето и обяснява, че има и случай, в който е оставена в кошара с любимата си играчка е, за да подготви и други деца. Това е и моментът, в които се е ударила в самата играчка или с нея (Пояснявам, че играчката е малка и лека) При което малката се разплаква, възпитателката я взима на ръце и детето вече е спокойно. След отказа на майката да ни изслуша, че да довериш такова малко дете на други хора и при положение, че детенцето не е готово да бъде отделено, има нужда от допълнителни грижи е по-добре да бъде отписано от детския център. Още повече, че детето все още има нужда и от сън през деня. Два пъти това им беше обяснено и поканени да вземат личните вещи на детето, което вероятно провокира в тях негативно отношение. Компромис не бихме направили. Приемането на деца в нашия център не е на всяка цена, при нас всички деца се гледат като свои. Някой от тях идват за по 1- 2 часа всеки ден, други за повече, но са станали част от семейството ни. Изживяваме заедно с родителите всяка усмивка и всяка рана, та макар и да са се случили в домовете им. Не обвинявам тези млади хора, които тепърва ще се сблъскват с несправедливостите, не мога да гадая и каква е целта им. Нямам и как да докажа, че в тяхно присъствие в техния дом се е случило нещо, за което обвиняват нас. Искам само да им пожелая да отгледат здраво дете, което да възпитат да бъде добър честен човек.

В случай, че се изложат неверни твърдения и клевети относно детския ни център, ще търсим правата си по съдебен ред.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.11.2023 г.
0
 
 
Много нагли станаха всичките - полицаи, възпитатели... Където живея аз, ако това се случи, съд до дупка и няма да им позволят да мият пода дори
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: