ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Чужденци: Всичко в България, освен техниката, е много, много по-евтино от Западна Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:26 / 13.02.2022Коментари (5)66923
©
Продължава увеличението на цените на някои основни храни през последната седмица. Томас и Ейдриън са в България по работа и само за няколко дни са натрупали впечатления за цените у нас.

"Мога да кажа, че плодовете и зеленчуците, например, са около 20% по-евтини тук, отколкото в Португалия. Храната е евтина и наемите са много, много по-евтини. Не мога да кажа като заплата какво получаваме, но със сигурност е повече отколкото средната заплата в България", заяви Томас пред Bulgaria On Air.

"Единственото нещо, което ми се струва различно и е по-скъпо тук, е техниката. Но всичко друго е по-евтино тук", коментира Ейдриън.

Цените у нас продължават да растат, показват последните данни. Само от началото на годината т.нар. индекс на тържищните цени е нараснал с почти 5 на сто. А ръстът в цените на едро неминуемо се отразява и върху тези за крайния 

"Трябва още време, за да може тази производствена инфлация да се разнесе, ако не изцяло, то поне частично към потребителските цени и потребителските стоки. Така че ще усещаме въздействието на високите цени поне в първото тримесечие на тази година", заяви икономистът Румен Гълъбинов.

Заложената в бюджета инфлация за тази година е близо 6 на сто, а според експертите е възможно тази година тя да е по-ниска от миналогодишната.

"Надявам се към средата на тази година да има успокояване на енергийните цени след зимния сезон. Откъдето да дойде и едно стабилизиране на всички останали потребителски цени. Така че в края на тази година да имаме по-ниска инфлация, отколкото миналата година", прогнозира икономистът.

Инфлация от около 6 на сто тази година очакват и от Европейската комисия. Оттам обаче предупреждават, че по-високите цени на енергията и храните допълнително намаляват покупателната способност на домакинствата с ниски доходи, ако те не получат компенсации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ТИЯ СИГОРНО СА ДРОГИРАНИ ПРОВЕРЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ В България И ТОГАВА КОМЕНТИРАИТЕ ЧЕ ВСИЧКО Е ЕВТИНО ВЗЕМАЙТЕ МИН ЗАПЛАТА 710лв и Живейте в България да ви Видим колко Време ще Изкарате.
+2
 
 
Айдеееее поредните лъжи!!! Точно обратното е! Техниката е по-скъпа чужбина! Стига сте хващали разни перикендета от улицата и сте ги разпитвали!!! Ето ви инфо от първа ръка от Австрия: Наем на апартамент от спалня, хол и кухня 600 евро; разходи през декември за газ, ток и вода 100 евро; хляб 1-1,2 евро; домати-2 евро; пилешко месо-3-3,5 евро; свинско месо-6 евро нарязани вратни пържоли; кашкавал-7,8 евро и то нарязан в опаковка от 200 грама, иначе е малко по-надолу!!!! Натурален сок 100%-1евро!!! Като говорим за храни качеството тук е тотално безкомпромисно и месото няма нищо общо с този бълвоч у нас!!! Аз това съм го видял с очите си и ви еб@в@м измислиците статистики!
+2
 
 
Не са им по-евтини, стандартът им е по-висок от този на българина. Гледната точка е изкривена, както винаги. Нещо което е скъпо за мен, може да е евтино за друг и обратното...
0
 
 
Къде сте англичанииии, германцииии..... ХАХАХА..... Нали беше евтино у ВАС..... ХАХАХА... ХАХАХА..... ТОВА КАТО В ГЪРЦИЯ, НА ВСЕКИ МУ ЕВТИНО, БЕЗ ПАРИ ЧАДЪРА..., АМА 2 ФРАПЕТА И 2 ЧИШМЯНИ ВОДИ 30 ЕВРО...... ИНАЧЕ ЕВТИНО
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: