ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Чистка в църквата: Изгониха развратник в расо и поп беглец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 16.10.2014Коментари (1)4168
©
Отец Страхил вече няма да служи в Правец
Отец Кирил Велинов от врачанското село Баница хвърля поне временно расото. Попът е уволнен със заповед на владиката Калиник, след като Епархийският съвет решил да го отстрани, съобщи "Монитор". 

Тежкото наказание остава в сила, докато тече разследване срещу него за измама. Ако той излезе чист от него, може отново да служи. Засега отец Любен от село Мраморен поема задълженията му в селата Баница, Оходен и Мало Пещене.

Досъдебното производство срещу божия служител е образувано по жалба на миряни, че ги е завлякъл с пари за поклонническа екскурзия до Кръстова гора.

Ужилени са 22 души от селото, които му дали по 22,50 лева за път, но пътешествието, насрочено за 28 август, не се състояло. 

Отецът пък не им върнал парите и потънал в дълбока нелегалност за повече от месец. По тази причина поп Кирил бе обявен за издирване, но сам се предаде на полицията миналия четвъртък и бе арестуван за 24 часа. В следващите два дни представители на Епархийския съвет били в Баница. 

Отишъл и митрополит Калиник. Свещеникът пък имал дори писмена покана за среща с началството, за да присъства на ревизията в храма "Св. Възнесение Господне". Но поп Кирил отново бил неоткриваем. Наложило се одитът да бъде направен в присъствието на черковното настоятелство. 

Липси в касата обаче не били установени. Владиката и божиите служители разговаряли с кмета на Баница Любен Нинов и с хора от селото. Те чули от тях доста смущаващи за човек в расо критики. Някои обаче признали, че си харесват свещеника и са доволни от него. 

Отстраняването на скандалния поп обаче се мотивира не само с измамата. То е провокирано и от поведението му, което е далеч от изискванията за смиреност и почтеност на служителите на Българската православна църква.

Свещеник от Правец пък бе низвергнат заради разврат и светотатство, съобщи "Телеграф". Санкцията е наложена от Светия синод след писмо на ловчанския владика Гавриил. Отец Страхил Гочев е известен като рокер и съосновател на ортобратството "Небесни сили".

Миряни от Правец твърдят, че отчето обичал да флиртува с жените и че прекарвал повече време във фитнеса, отколкото в църквата. 

"В дни, когато е трябвало да има литургия в църквата в Правец, той е оставил божия храм заключен", твърди владиката Гавриил.

Отец Страхил напуснал съпругата си и заживял с друга жена на семейни начала. Той обаче смята, че не е извършил нищо лошо, просто не се харесвал на владиката. 

"Гавриил е от тези хора, които искат всички да се съобразяват само с него", казва низвергнатият.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.10.2014 г.
+1
 
 
Поредните доказателства, че българската църква е проядена от грехове. И тия хора би трябвало да ни дават благословии. Долни лицемери! .....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: