ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Цацаров поиска имунитета на Йончева, Марешки и още 4-ма депутати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 08.11.2018Коментари (1)4131
©
Главният прокурор внесе в Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима депутати, съобщиха от прокуратурата. Това са Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП, Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от "Воля" и Борис Кърчев от ГЕРБ.

Исканията касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство.

От съобщението на прокуратурата става ясно, че Елена Йончева се разследва за пране на пари в особено големи размери.

"След постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от "КТБ“ АД /в несъстоятелност/, и са прикривани чрез офшорна компания – "Далий Трейдинг Лимитид“, действителните права върху парични средства на "КТБ“ АД /в несъстоятелност/ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление по чл. 203 НК и случаят е особено тежък", се казва в съобщението.

Спрямо Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от "Воля" по досъдебно производство, започнало в ОП – Варна, са повдигнати и предявени обвинения за изнудване.

По предявено предно искане на главния прокурор всеки от тримата народни представители е изразил писменото си съгласие за снемане на имунитет. "Понастоящем делото е прието по компетентност от Специализираната прокуратура, като наблюдаващият прокурор, с оглед събраните доказателства, е приел, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на Марешки, Тодорова и Христов и за престъпление по чл. 321 ал. 6 НК (сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага), допълват от прокуратурата.

 Даденото вече съгласие от народните представители не включва и обвинението за това престъпление и е необходимо повторно сезиране на парламента.

"Обвиненията касаят дейност на Веселин Марешки като съдружник и управител на "Фармнет“ ООД – Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов като регионални мениджъри, свързана с отправени заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от "Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях услови – по-високи цени спрямо другите доставчици", изтъкват още от държавното обвинение.

Депутатът от БСП Георги Михайлов се разследва за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори, докато е бил директор на Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания  - София.

В СГП са постъпили материали от извършена проверка от отдел "Икономическа полиция“ на СДВР с предложение за образуване на досъдебно производство. От тях, както и от приложените договори за доставка на медикаменти и консумативи, е видно, че към 31.05.2018 г. задълженията на болницата към всички доставчици са в общ размер на 24 359 808 лв.

За периода 07.05.2015 г. – 19.04.2017 г. директор на болницата и управител на търговското дружество е бил Георги Михайлов, като в това качество той е сключил преобладаващата част от договорите, последица от които е посоченото финансово състояние на лечебното заведение, посочват от държавното обвинение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 08.11.2018 г.
0
 
 
Маро го развили българския парламент :(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: