ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бум на спрените детски заради отказ от ваксина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 19.05.2016Коментари (32)9606
© Plovdiv24.bg
Бум на семействата, останали без детски надбавки, защото не са ваксинирали детето си със задължителните ваксини. Средно по 760 хлапета са останали без помощта в периода януари - март 2016 г. 

"За сравнение през същия период на миналата година са били 78 деца средномесечно", обясниха пред "Монитор" от Агенцията за социално подпомагане (АСП). 

Според личните лекари това са основно деца от малцинствените групи, а и от семейства, които са против задължителните ваксини. 

"Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм, обясни д-р Красимира Стоева. Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й той спрял да говори.

"След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си", категорична е софиянката. 

От години родителски организации настояват да отпадне задължението им да представят бележка за имунизация при отпускане на надбавки. Това е въпрос на избор.

Аз като родител не искам да подлагам детето си на риск и в замяна на това получавам санкция", недоволства Мария. Според Закона за семейни помощи за деца санкцията за родителите, които не ваксинират децата си, е същата като тази за семействата, които не пращат хлапетата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясниха от социалното министерство. През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. 

В сравнение със първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП. "През януари - март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца", обясниха от агенцията. 

Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище. Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на жабчето
премахни филтъра

Време е за следобедното кафенце!!!
на 19.05.2016 г.
-2
 
 
И аз съм против ваксините на деца. Предпочитам природни лекове, а не химия. Съжалявам, но не вярвам на лекарите. Относно санкцията: ако бяха спрели моите детски щях да осъдя държавата и да спечеля делото. Кое е задължително и кое не - решавам аз, особено когато става въпрос за детето ми. От "компетентни лекари" съм с извадени сливици преди 34 години. Резултата от извадените ми сливици е изострен хроничен бронхит и имам глъхнещо дясно ухо от смесване на два антибиотика от некомпетентен лекар. Така че съжалявам за лекарите. Мисля да продължа да се лекувам с природни антибиотици
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: