ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Брокер: Все по-малко хора ще имат собствено жилище, собствениците на имоти прекалено много вдигат цените
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:29 / 08.08.2023Коментари (8)63996
©
Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да се покачат рязко през следващите години. Това сочи последното проучване.

"За покачване на цените се говори, вижда се и ясно. Въпросът е каква ще бъде покупателната стойност на хората, които искат да купят първо, второ или трето жилище. В сравнение със западните страни, в които има по-малко хора със собствено жилище, се отличаваме. Те имат много ниска покупателна стойност. Цените са се вдигнали, но това не означава, че пазарът е спрял", коментира брокерът на недвижими имоти Симеон Симеонов в студиото на "България сутрин".

По думите му все по-малко хора ще имат собствено жилище.

"Ние имаме голям процент от населението, което притежава собствено жилище. Младото поколение също искаме да притежаваме такова - може би при покачване на цените ще поставим въпроса на дневен ред - дали си заслужава да купим имот или да живеем под наем", обясни Симеонов.

Според брокера не е притеснителна обстановката на жилищния пазар.

"Наблюдавам хората, с които комуникирам ежедневно - купуват, сключват се сделки. В днешно време един младеж на 23-24 години, без помощ от семейство, също би могъл да закупи жилище, ако е използвал правилно едни три-четири години да спестява", даде пример гостът.

Хората, търсещи апартамент, предпочитат двустайни жилища ново строителство, стана ясно още от думите на Симеонов.

"Всеки закупува на база лични предпочитания. Доходът е критерий, защото купувачите искат да купят на по-ниска цена, собствениците пък знаят, че се покачват цените и слагат високи такива. Познавам купувачи, които от началото на кариерата ми все още търсят идеалния имот", посочи брокерът пред Bulgaria ON AIR.

Немалко са хората с високи критерии, които не могат да правят компромис при търсенето на недвижим имот, сподели Симеонов и даде пример за покачването на цените на недвижимите имоти.

По негови думи купуването на апартаменти и къщи в Гърция е с цел инвестиция, а цените на наемите у нас също се увеличават.

"Златно правило е да се наеме търговски консултант, който да спести ангажиментите по покупка на имот. Основната причина един брокер да не бъде лоялен, е защото те не работят тази работа на пълно работно време", каза още Симеонов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ivan_stanchev
премахни филтъра

0
 
 
Нелепо е - населението намалява, а строителството е в пика си. Как мислите, дали няма да седят празни тези жилища ? И друго - лихвите тръгнаха в правилната посока в САЩ и е Европа отдавна, просто банките още не са затворили капана в България, не се тревожете - като скочат и тук лихвите и всичките "инвеститори" с апартаментчета на кредит, ще изгорят за нула време. Пазара винаги си идва на мястото, независимо че в момента имаше много хора със събрани пари и изкупиха доста жилища. Търсенето определя предлагането, а на тези цени никой луд не купува. Брокерчетата вече усещат глад, тепърва ще стане мнооого зле за тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: