ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Британско издание с брутален репортаж за Слънчака: Алкохол и секс до зори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:45 / 11.04.2023Коментари (0)7649
© The Sun
Вестник The Sun публикува материал за Слънчев бряг, малко преди да излезе и документален филм за купоните там. Две млади жени свалят горнищата на банските си, за да се възползват от новата промоция за безплатен вход към увеселителен парк. В бар наблизо мъж се съблича чисто гол малко преди да припадне пиян след поредната игра по надпиване, а двойки се опипват на дансинга. На метри от там пък полицаи помагат на пенсионер, който е толкова пиян, че дори не помни къде се намира хотела му. А се оказва, че е точно отсреща.

Добре дошли в Слънчев бряг, България – мястото, където британските туристи дивеят като невидели. И докато Амстердам заплашва с арест англичаните, които правят същото там, то в Българея пристигането на тези млади хора се очаква с нетърпение.

Тази зима българският курорт Банско беше "превзет" от такива, основно заради репутацията му – евтин алкохол, купон до зори и ски на добра цена. Само на 400 километра е и Слънчев бряг, където картината е същата.

Всяка година около 100 000 британци вилнеят в хедонистичния курорт, който държи от 5 години най-ниските цени в Европа. На какво толкова се радват?

Бирата е 80 пенса (0.8 паунда), баровете продават "виагра" като желе, а парти с неограничен алкохол струва едва 30 евро – колкото е и хотелската стая на вечер. Купонджии пък могат да бъдат видени на покритите с повърнато тротоари да вдишват райски газ от балони. Британското издание ни запознава с няколко туристи в Слънчев бряг, а скоро предстои и да излезе 6-часов документален филм, озаглавен "Извънредно в Слънчев бряг".

20-годишните Холи и Деми се възползват от новата промоция – безплатно возене на атракция, ако се качат без горнище. Лицето на Деми е осеяно с белези, липсва ѝ половината от преден зъб. "Това е Блекпул, само че в чужбина!", вика тя и сочи към лицето си.

"Направихме го, защото искахме да се разбием! Урокът е научен: Не давайте на никого да се качва да го носите на рамене, когато сте пияни, и определено не бягайте, защото ще трябва да платите много пари", допълва тя.

Двете смучат райски газ от балон и се татуират. Деми си пише на бедрото "Пуши трева всеки ден" на арабски, а Холи си слага пеперудка на трицепса. "Не говоря арабски, ама ако нашите питат, ще им кажа, че пише "Живей, смей се и обичай" (популярен, но прекалено изтъркан "девиз", свързван обикновено с глуповати жени в англоговорещия свят).

Слънчев бряг е толкова брутална дестинация през лятото, че всяка година се налага 40 полицаи от цялата страна да бъдат командировани там, а 130 спасители патрулират 5-километровия плаж. Работата на пожарникарите пък се увеличава десетократно.

Клуб "Викинг" е най-голямото заведение в курорта и редовно провежда партита за запознанства. Собственикът – 30-годишния Цветан Флоров, казва за документалния филм: "Младите британци са като диви животни. Опитват се да правят секс в клуба. На някои им се усмихва късметът. Затова и раздаваме кондоми – поне да е безопасен секс".

Мейсън, на 21 години от Есекс, съобщава без резерви, че има 20 презерватива за 10-дневния си престой. Може да бъде видян на бар кролове, гълтащ шотове един след друг и ближещ алкохол от гърдите на някоя млада полугола българка. После ще я закара в хотелската стая, но няма да му излезе късметът, тъй като приятелите ѝ нахлуват в стаята и развалят купона. Той признава:

19-годишният Оли от Хемпшир пък е профукал хилядарка за стриптийз още в първия си ден. Той и приятелчето му Оли казват, че нямат други амбиции "освен да се приберат у дома цели". Вестникът не уточнява защо точно ни рисува тази картина по такъв натурален начин, но пък заключва:

Общо взето местните се радват британците да хвърлят парите си в Слънчев бряг. Таксиджиите обичат да се пазарят, а ресторантите сервират 3-степенно меню с вино за около 20 паунда. Можете да изтрезнеете с кафе за 60 пенса. Но пък местната полицайка Десислава Горанова предупреждава:

"Слънчев бряг е курорт с две лица. От една страна, природата е невероятна, плажът прекрасен, но в същото време има и престъпници, пияни хора и надрусани. През деня курортът е цветен – хората се забавляват, радват се на плажа. През нощта обаче централната част претърпява промяна, клубовете отварят, пълни се с хора, които нямат морал, има много алкохол и много наркотици. По мои наблюдения обичайният турист от Острова изглежда така – бледа кожа, леко пълен, носещ колкото се може по-малко дрехи, винаги шумен и нарисуван с татуировки"

Друг неин колега – Емил Тончев, добавя: "Британците създават най-много проблеми, защото не носят на алкохол и не знаят как се пие. Българите имаме ракия, те пият бира. Ние изтрезняваме, като пием бира. Те идват на почивка и тотално губят връзка с главния".

Документалният филм "Извънредно в Слънчев бряг" ще бъде излъчен утре и ще е съставен от шест епизода от по 1 час.


Още по темата: общо новини по темата: 1247
03.01.2024 »
17.12.2023 »
30.11.2023 »
23.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
предишна страница [ 1/208 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: