ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Божков поръчал убийствата на Алексей Петров и Манол Велев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:18 / 27.05.2020Коментари (5)16730
© БГНЕС
По-рано днес Специализираната прокуратура повдигна нови обвинения срещу Васил Божков за извършването на седем криминални престъпления. Бизнесменът, който в момента се укрива в Дубай, е обвинен за подбудителство към убийството на "лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С.".

Първите инициали от съобщението на прокуратурата съвпадат с имената на Йордан Динов и Манол Велев, за които Цветомир Найденов твърдеше, че са поръчани заради конфликт с Васил Божков. Манол Велев вече 13 години е в кома след неуспешен опит за покушение, а Йордан Динов бе разстрелян с 6 куршума в центъра на София преди 8 години.

По отношение на лицето А.П. става дума всъщност за Алексей Петров.

Обявлението на прокуратурата, че разследва Васил Божков за убийства и неуспешни екзекуции накара мнозина да си спомнят за страховития бивш началник на охраната на най-богатия българин – Николай Добрев, известен с прозвището Бай Добри. Къдрокосият мъж, бивш командос от отряда на баретите, отговаряше за сигурността на хазартния бос от средата на 90-те години до лятото на 2001 г., преди официално да напусне с най-верните си хора бизнес структурата на Васил Божков.

Сред знаковите мишени на Николай Добрев и екипа му се сочеха имената на Алексей Петров и Димитър Джамов. Бившият командос Алексей Петров, впоследствие издигнал се до съветник на Петко Сертов в ДАНС, оцеля при опит за убийство на 14 август 2002 г. Срещу Петров, който бе основен акционер в застрахователното дружество "Левски Спартак" (трансформирало се в "Лев инс") и член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ), бе открита стрелба пред плувния басейн "Спартак". Неговите охранители – също барети от Специализирания отряд за борба с тероризма, обаче отвърнаха на огъня с огън и така спасиха живота му.

Алексей Петров се отърва с 2 огнестрелни рани – една в хълбока и една в крака. Бодигардът му Румен Пешев, който се хвърля върху тялото му, за да го прикрие, е улучен в ръката. Алексей Петров бе откаран по спешност в "Пирогов", където бе опериран и дълго време след това се придвижва с бастун.

Бившият собственик на "Националната лотария" е обвинен и за "оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини". 

Припомняме, че през март 2020 г. прокуратурата разпространи няколко аудиозаписа от разговори между Васил Божков и доскорошните му партньори в "Еврофутбол" Стефан, Боян и Цветомир Найденови, в които се споменава за смъртта срещу няколко души - включително благоевградския бизнесмен Йордан Динов, бившия хотелиер и собственик на казина Манол Велев и покойния адвокат Антони Наумов. 

В един от разговорите братята Найденови намекват, че Божков ги е заплашил с убийство, защото е споменал пред тях имената на покойниците в контекста на това, че са се държали като "предатели".


Още по темата: общо новини по темата: 312
01.04.2024 »
01.04.2024 »
30.01.2024 »
23.01.2024 »
23.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на локомотив пд
премахни филтъра

+1
 
 
Найденови плюят яко Черепа защото не може да им отговори от Дубай но времената ще се сменят и тогава майка им жална.Ще има мафиотска война и жертвите ще задминат Короната.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: