ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Божидар е медицинско чудо, лекари отстраниха огромен тумор от мозъка му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:42 / 08.06.2020Коментари (0)4886
©
41-годишният българин Божидар се превърна в медицински феномен, след операция преди половин година. Тогава лекарите отстраниха огромен тумор с тегло над килограм от мозъка му, а днес мъжът вече вижда, говори и се движи.

Днес пациентът идва на крака за контролния преглед в УМБАЛ "Св. Иван Рилски“, съобщават от лечебното заведение.

В средата на ноември м.г. от мозъка му беше отстранен тумор с тегло над 1 килограм. По време на продължилата цял ден операция, пациентът губи два литра кръв, на няколко пъти е между живота и смъртта. Той е на ръба на хиповолемичен шок (животозастрашаващо състояние в следствие на голямата кръвозагуба), успешно овладян от анестезиолозите.

Екипът от УМБАЛ "Св. Иван Рилски“, който стои зад изключително сложната интервенция, от която се въздържаха дори лекари от водещи центрове в Европа, беше в състав: д-р Емануил Найденов - неврохирург, доц. Станимир Сираков – неврорентгенолог, д-р Марин Пенков – неврорентгенолог и д-р Любомир Падарски – анестезиолог.

"Резултатът, който виждам, надминава и най-смелите ми очаквания. Станало е истинско чудо“, не скрива вълнението си при срещата с пациента д-р Найденов, който е основният герой в тази история. Според неврохирурга Божидар може да бъде пример за всеки нас, че дори, когато нещата изглеждат отчайващо, надежда винаги има.

"От самото начало бях наясно, че толкова сложна интервенция не е по силите на един човек. Затова в болницата свикахме мултидисциплинарен екип, който дълго обсъжда случая и накрая решихме, че можем да се справим. Сега виждам, че рискът си е струвал“, споделя д-р Найденов.

"Това, което виждам на снимката е меко казано изумително. Чудото обаче нямаше да се случи, ако в изпълнението му не се беше включил екип от различни специалисти. Това е бъдещето на медицината. Ефектът от тази операция ми дава самочувствието да мисля, че няма нещо в областта на неврохирургията, с което да не можем да се справим“, убеден е доц. Станимир Сираков, който също се срещна с Божидар.

"Знаех, че си поставям живота на карта и преди операцията помолих д-р Найденов да бъде откровен с мен. Благодаря му не само за това, че днес мога да се радвам отново на семейството си, но и заради това, че тогава не ме излъга“, разказа 41-годишният самоковлия.

Той вече може изцяло да се обслужва, ходи самостоятелно и мечтае за момента, в който рехабилитацията ще му позволи да работи отново, за да може да издържа семейството си. На въпрос на журналист какво са му дали лекарите, пациентът отговаря без да се замисли:

"Самочувствие. Че мога да бъда нормален човек“. "Искрено сме благодарни – както на медицинския екип в УМБАЛ "Св. Иван Рилски“, така и на всички хора, които ни помогнаха. Преминахме през доста перипети, за много от тях не бяхме подготвени. Радвам се, че брат ми постепенно започва да си възвръща силите като човека, когото помним“, разказва братът на пациента, Кирил Етрополски.

"Едно от нещата, които ми даваха сили през цялото време беше моят 7-годишен син, за който аз съм Железният човек", споделя през сълзи Божидар.

Само преди две седмици детето завършило с отличие първи клас. Въпреки че възстановяването на Железния човек върви много добре, медицинското чудо е само част от историята, която ще помогне на един баща да се радва на детето си.

Той все още се нуждае от ежедневна рехабилитация, която не е по силите на младото семейство. Който иска да помогне, може да го направи на следната банкова сметка:

Дарителска банкова сметка в ООБ: Божидар Етрополски BG16 UBBS 8448 4010 5014 13BIC / SWIFT: UBBSBGSF







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (889) 16%
Спас Гърневски (799) 14%
Д-р Иван Чомаков (547) 10%
Славчо Атанасов (1465) 26%
Иван Тотев (1500) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: