ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Навремето един виц не можехме да кажем срещу властта, смазваха ни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:36 / 04.10.2020Коментари (8)3853
©
Премиерът Бойко Борисов инспектира новия храм в Габрово "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа Фейсбук.

Министър-председателят бе посрещнат от свещеника в новоизградения храм. В празничния за християните неделен ден Бойко Борисов спази традицията на влизане в църквата да се прекръсти.

"Тази църква е нова и не сме откривали храм от повече от 100 години", каза свещеникът.

Премиерът припомни, че миналата седмица е бил в нов храм в Ловеч, а преди това и в новите сгради на манастир край Кърджали. Свещениците му благодариха за подкрепата и отчетоха, че е един от малкото управляващи, които не забравят църквата.

"Вярата и учението са важни, за да бъдем по-добри и човечни. Затова и на мюсюлманите помагаме и мислим еднакво за всички граждани", каза Борисов.

След това премиерът посети и язовир "Хр. Смирненски", който захранва града. Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че той е пълен и няма опасност от безводие. Борисов обясни, че трябва да бъде осигурено и финансиране за решаване на водните проблеми и на Севлиево и околните села. До момента са били отпуснати 10 млн. лв., с които частично е осигурена вода за Севлиево, но и тя не е достатъчна. Затова са готови нови три проекта за града и по-малки населени места, които окончателно ще решат кризата. Те са на обща стойност 14 млн. лв. отчете Томислав Дончев. С тях е и кметът на Габрово Таня Христова.

"Има много села, в които не се разходва разумно водата и трябва хората да свикнат, че вече не вали като едно време", заяви Борисов.

"Недоволни винаги ще има и щом могат да си изразяват недоволството, значи има демокрация. А родителите им на сегашните недоволни едно време ни смазваха и дори един виц не можехме да кажем срещу властта. Сега са на площада и си казват когато, където и каквото искат", каза още Борисов.

Кметът на Габрово заяви, че чакат се нетърпение и достигането на магистрала "Хемус" до града, защото ще се съживи икономиката. Томислав Дончев припомни, че в града и региона има много ниска безработица и куп работещи производства.

Борисов пък напомни, че "къртиците", които са копали метрото в София, ще копаят и тунелите в района на Габрово, а след това много му се иска да се започне и строежа на тунел на Петрохан.

Премиерът припомни също, че кметовете трябва да оказват контрол за превенция на коронавирусната епидемия, тъй като броят на заразените расте и не бива да прехвърля определени стойности, над които здравната система ще се задъхва. "Затова и увеличихме парите на социалните работници и помагаме и на бизнеса в тази криза", припомни Борисов.

"460 млн. лв. повече сме заделили за здравеопазване в новия бюджет, за да издържи системата, тъй като не искаме да затваряме нишо и да пазим психическото здраве на хората. Виждате как затвориха Мадрид, а нас дори през ум не ни минава подобно нещо. Искаме да се работи и да преминем през този ужас, без хората да се тормозят", отсече Борисов.

"Еднакви права имат и хората в селата и в града. До сряда с Нанков да дадете готовите проекти. За да може да се използва времето, докато се съберат водите да е направен водопровода", допълни премиерът по повод воднага криза в региона.

Премиерът допълни, че сутринта се е чул с Янка Такева по повод последното увеличение на учителските заплати.

"Гледахте ли дебата в щатите, колко беше политически и с какви епитети се замерят?! След този дебат се успокоих, че е нормално и у нас да се обиждат така. При всеки конфликт, първо се сбиват, загиват хора, и после отиват да решават проблемите.

Тук сме добре, но трябва да мислим за здравето на хората. Затова ние не затваряме нищо, затова има 460 млн. повече в бюджета за здраве. Въпреки, че ние сме заявили, че няма да затваряме, хората се притесняват, защото виждат както става на запад. Затова е важно всеки ден да се обяснява какво правим и да преминем през този ужас", допълни още премиерът.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на кико99
премахни филтъра

+2
 
 
От джоба му се още подава партийната книжка на БКП пребоядисана в сивосиньо за камуфлаж.
+1
 
 
При Тодор Живков имаше: 1.Безплатно образование. 2.Безплатно здравеопазване. 3.Лека и Тежка индустрия. 4.Селско стопанство 5.Армия 6.Космонавти 7.Гори 8.Функциониращи Микро и Макро язовири 9.Наука 10.Спорт. Нямаше Безработица.Така,че този не може да му кацне на малкия пръст.Пишете истината.Стига ЛЪЖИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: