ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Морето ни вече е по-чисто и от гръцкото, и от турското
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 21.09.2015Коментари (41)6166
©
Пречиствателна станция в Созопол, обновения безистен в Ямбол и парк в Стара Загора откри премиерът Бойко Борисов през уикенда.

"Сърцето ми се къса, когато дадат по новините разлив на фекални води. Това е такава антиреклама за туризма и Черноморието ни, каквато никъде няма", каза Борисов в Созопол, след като преряза лентата на пречиствателната станция. 

По традиция той прибра своята част от трикольора в джобчето на сакото си.

Пречиствателната станция е най-големият проект, реализиран в общината - за 75 млн. лв. Местните я чакат от 30 г.

Премиерът припомни, че преди два месеца бяха открити пречиствателните станции в Поморие и Аксаково. В края на октомври ще е готова и тази край Несебър за над 95 млн. 

"Ще ни остане Приморско и в общи линии ги приключваме", обобщи Борисов. 

"Догодина ще можем да се къпем много по-спокойно в Черно море, то вече е по-чисто и от турското, и от гръцкото", подчерта той.

Борисов благодари на партиите, които подкрепят ГЕРБ, затова, че има стабилно правителство и парламент, защото без тях такива проекти не биха били възможни. 

Направи впечатление, че в изказването си той два пъти се обърна към лидера на НФСБ Валери Симеонов, който присъства на откриването на пречиствателната станция и участва в прерязването на лентичката.

"Само за Бургас, г-н Симеонов, по тази програма "Околна среда" има над половин млрд. за пречиствателни станции, водоснабдяване и канализация под земята", каза премиерът.

Разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг остава приоритет за кабинета. Борисов обаче го постави на второ място след магистрала "Хемус", тъй като Бургас и регионът живнали, докато пътуването в Северна България "било убийство". 

"Ако не бяхме падали от власт, това лято пътя щеше да го има. Но народът трябва да си плати за експериментите", допълни Борисов, визирайки кабинета "Орешарски".

При откриването на обновения безистен в Ямбол премиерът поздрави кмета Георги Славов за постигнатия нов облик на града с евросредства.

"Въпреки експеримента "Орешарски" и загубата от близо две години в момента имаме 92-93% усвояване на евросредства и сме в първата осмица по този показател", изтъкна Борисов.

Той не пропусна да отбележи и огромната роля на кметовете и администрациите при усвояването на европари. Но наблегна на факта, че "ако например в Ямбол не се справят с депото - просто да не ми се мяркат пред очите".

Част от терена на бившите казарми в кв. "Казански" на Стара Загора бе превърнат в прекрасен парк, който бе открит в неделя от премиера Борисов и кмета Живко Тодоров. Борисов обеща на старозагорци още 40 дка от мястото, които сега са собственост на МО, за да бъде разширен с още спортни съоръжения и атракциони. Желанието на общината е там да изгради многофункционална спортна зала и паркинг.

В словото си кметът Живко Тодоров благодари на правителството на Пламен Орешарски, което прехвърли безвъзмездно на общината 90 дка от военния терен и осигури 4,2 млн. лв. за строителството на парка. 

Общината прибави още 1 милион. Тодоров благодари и на Бойко Борисов за разбирането, с което се отнася към проблемите на града, като припомни подкрепата на премиера за футболния клуб "Берое" и за изграждането на осветлението на градския стадион.

Борисов разкри пред старозагорци, че имал своя социология - първо питал децата дали нещо им е харесало и по реакцията им разбирал истината.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на BPFC
премахни филтъра

+3
 
 
Тоя младеж премиер ли е или някакъв нов вид Колумб...ба*ти откривателя...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: