ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бизнесът скочи срещу вдигането на минималната заплата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 25.10.2011Коментари (37)6608
© Plovdiv24.bg
Бизнесът скочи срещу намерението на правителството за поредно вдигане на минималната работна заплата. Дни преди предложението да бъде обсъдено от тристранката, единият от партньорите - Българската търговско промишлена палата се обяви категорични против.

Месец след като увеличи минималната работна заплата, правителството предвижда втори скок от април догодина с аргумента - по-добри приходи в бюджета. Това обаче ще натовари допълнително бизнеса, категорични са работодателите.

"Заплащането на труда трябва да става за количеството и качеството на вложения труд. Тъй като бизнеса не е социална организация и не смята да изземва функциите на Министерство на труда и социалната политика", коментира Минко Ангелов, член на УС на ХТПП.

От по-високата минимална заплата ще спечелят социално слабите и хората, които в момента работят на минимално възнаграждение. Като болшинството от заетите в чистотата например

Последното проучване на търговско промишлената палата показва, че 70 % от бизнеса у нас е против новото увеличение на работната заплата. Едва 5,6 % от работодателите приемат идеята, но смятат да я осъществят чрез съкращения

Ако минималната работна заплата бъде увеличена, работодателите ще искат от правителството допълнително решения в полза на бизнеса. Като например съкращаване срока за връщане на ДДС на фирмите.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Явно т.н. "Бизнес" (мутризнес) в България очаква хората да му работят без пари, а може би освен това и да му плащат... Малко им е на идиотите, щом ги избраха отново, но трагичното е, че заради това ще страдат хора, които не заслужават!
-1
 
 
До Красимир Марков: Краси значи изтъкваш че е мн трудно да се дават пари за заплати, а не е трудно да изискваш от работник това което изискваш. Значи на работника не му коства абсолютно нищо да си дава повечето време от ежедневието за успеха на твоята фирма??
-1
 
 
Живеем в Робска колония на Запада, ТЪПАЦИ!!! Осъзнайте го и ще имаме шанс, иначе...няма иначе, просто бавна агонизираща смърт!
-1
 
 
Абе какъв Бизнес какви 5лв. бе народе имал фирма давал хляб на 20 човека и си мисли че хванал Бог за мадат* .. я стига.. глупости тука всеки 3 е бизнесмен .. всеки 5 кара кола за над 50 хил лв .. я моля ви без глупости да гледаме реално на нещата във България ..
-1
 
 
Вече 21 години се гледат интересите на "бизнеса". Стига им толкова!!! Периода на първоначално натрупване на капитала свърши = който спал, спал, а който е**л, е**л. Ако някой от сегашните младежи доживее да се пенсионира в БГ, каква ще му е пенсията при осигуровки върху 300-400 лв? МИЗЕРНА ПЕНСИЯ! Очилаткото реве постоянно, че няма пари в бюджета... Ами да направи като в калпавата Румъния - ОСИГУРОВКИТЕ ДА СА ВЪРХУ РЕАЛНАТА ЗАПЛАТА. Тогава и сивата икономика ще намалее! Писна ми от този БГ - бизнес! И аз искам да се чувствам бял човек в Родината си!!!!!
0
 
 
"От по-високата минимална заплата ще спечелят социално слабите и хората, които в момента работят на минимално възнаграждение. Като болшинството от заетите в чистотата например"....
0
 
 
само в Бг се работи за без пари. Безумие!
+2
 
 
Да се въведе по-справедливия прогресивен , а се отмени сегашния плосък / 10 % / данък за всички.Разумна необлагаема сума.
+2
 
 
Подобно увеличение удря най-вече по дребния и средния бизнес. Ще доведе до съкращения. печелят единствено циганите от " Чистота " .Ще се увеличан плащания като потребителска такса при преглед и обвързаните с минималната заплата 51 плащания.Това ще са постъпления за бюзжета и нови ,допълнителни ,харчове за гражданите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: