ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Биолог: Когато разрежем един шпеков салам и в него има късчета месо, то той е качестен | ||||||
| ||||||
По думите му вътре в салама има един огромен букет от индустриално производство. Иванов обяснява и какво представлява механично отделеното месо, което се слага масово в саламите. "Това е най-долнокачественото месо. Когато от трупа на животното вече не може да се отдели нищо, се вкарва в едни машини, където под налягане, буквално се изчегъртват костите. От това се получава една каша, която всъщност е основната суровина в салама", добави той. Попитан как да разпознаем качествения салам, той отговори, че когато го разрежем, вътре трябва да има късчета месо. Тези, които помнят саламите преди години, ще се сетят, че те бяха на късчета месо, дори имаше цели зърна черен пипер. Сега масовата консистенция на салама е като на кренвирш - кашеста, добави още биологът. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
НИМХ публикува прогнозата за цялата следваща седмица, ще е интересно
20:19 / 21.04.2024
Бони: Много съм обидена на Софи Маринова, бяхме като сестри
15:25 / 21.04.2024
Пенсионери от Родопите строят къщи за 250 хиляди лева
11:06 / 21.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета