ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Баба съди внучката си, не може да приеме, че се омъжила за турчин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 19.04.2021Коментари (1)5378
©
Надежда и Айгюн Османови
Баба съди родната си внучка и съпруга й за 32 893 лева и иска разваляне на договор за покупко-продажба на апартамент, който освен това има и акт за дарение, пише "Борба". За семейните войни, които сега започват и в храма на Темида, разказа Айгюн Османов. Той е съпруг на Надежда, която носи името на баба си. 69-годишната Надежда Айслетнер, която живее в Мюнхен, е завела гражданско дело във Великотърновския районен съд. Тя иска разваляне на нотариален акт от 2009 г., с който апартамент във Велико Търново е купен за 35 260 евро.

За собственици в договора за покупко-продажба са вписани внучката Надежда, която тогава е на 16 г., чрез нейната майка Десислава Михнева.

Баба Надежда Айслетнер е с право на ползване на жилището от 64 кв. м на новата тогава търновска улица "Слънце". После годините минават, търновката си живее в Мюнхен, а внучката расте.

Надежда Божанина И Айгюн Османов се запознават случайно преди няколко години във Велико Търново. Той е приятел на нейно бивше гадже и покрай тази стара връзка двамата млади се харесват и пламва любовта. Те са връстници и сега са на по 27 години. Осман е турчин, а Надежда е българка. Той е роден в столицата, но от много години живее и е работил в болярския град.

През 2019 г. Осман заминава за Германия, където живее и работи и сега. Междувременно при него отива и Надежда. В началото на 2020 г. двамата сключват граждански брак във В. Търново и отново заминават за Германия. Той работи като началник-смяна на мотокаристи в завод за безалкохолни напитки, а тя е продавач-консултант в голяма търговска верига.

"Сега си дойдох заради това дело, което е заведено срещу нас двамата, жена ми не я пуснаха от работа и не успя да дойде с мен. Наех адв. Момчил Иванов, който сега стана депутат. За нас делото е абсурдно и атаките започнаха усилено, след като се оженихме, сватба не сме правили, защото нейното семейство бе против заради това, че аз съм турчин. Преживели сме много трудности, дори загубихме бебето си заради тормоза през тези месеци", споделя 27-годишният Айгюн, който във Велико Търново е бил кредитен консултант.

В близкото минало младият мъж е определян като футболна надежда, но на 22 г. се налага да се бори с болестта на Крон. Играл е в България, Турция и Германия, докато коварното заболяване преобръща живота му. С помощта на добри хора и депутати той обаче е успял да пребори болестта преди няколко години, но така и не се връща към футбола. После щастието му се усмихва и среща своята Надежда. Сега обаче пак е изправен пред битка, този път трудна семейна война.

 

Семейство Османови се установява в Германия след брака си. Започват сигнали и жалби до полицията от страна на Надежда Айслетнер, която е омъжена за германец. Бабата пише до Криминална и Икономическа полиция във Велико Търново най-различни неща против Айгюн.

Сред доносите, които са най-малко 15, са дори твърдения за отвличане на внучката в Турция за продажба заради органи, за мрежа за трафик, за таен брак заради заболяването на мъжа, че той бил наркотрафикант и т.н. Нито едно твърдение обаче не се е оказало вярно, а съпругата не е разказала на разследващите нито за насилие, нито за тормоз от страна на мъжа си.

Всъщност атаките започнали още при запознаването на младите и след първите срещи със семейството на Надежда. После в Германия младите отишли на гости при баба Надежда и дъщеря й Десислава, но положението не се променило. След това за 8 март миналата година зетят решил да почерпи дамите за техния празник, но си навлякъл още ругатни и обиди.

През април 2020 г. съпругата на Айгюн му дарява апартамента си на ул. "Слънце". Това Надежда направила, защото нейните близки постоянно я атакували, че Айгюн се жени за нея заради този апартамент. Самият той обаче си има собствен дом във Велико Търново и няма как да обясни, че двамата просто се обичат.

Новото семейно жилище е купено с ипотека и се намира в кв. "Бузлуджа". След акта за дарение баба Надежда се прибира във Велико Търново, за да живее в апартамента, който може да ползва според договора за покупко-продажба. Започва и искането на жилището обратно, понеже парите са давани от бабата. Младите обаче вече са решили, че апартаментът, който е даден на внучката, ще бъде за техните деца.

Така семейната вражда продължава да се разраства и накрая бабата завежда делото за разваляне на нотариалния акт и за разваляне на дарението на съпруга. Нейните мотиви са, че 16-годишната внучка никога не е била собственик на апартамента и поради това няма как да го дарява.

Според исковата молба до Районния съд договорът за дарение от 16 април 2020 г. е нищожен, Надежда Айслетнер трябва да бъде призната за собственик, а дъщеря й била… мнима страна в нотариалния акт, макар да е вписана в него. Собствеността трябвало да бъде върната на възрастната жена, защото договорът за строителство бил с нея и тя била платец на всички средства по него.

Междувременно след завеждане на въпросното дело, което започва едва сега, внучката Надежда Османова дава баба си на прокурор. В жалбата пише, че в исковата молба за гражданското дело е посочено, че е сключила сделката за апартамента на по-ниска данъчна основа, за да избегне данъци, а това е признаване на престъпление.

Според адв. Момчил Иванов исковата молба и образуваното дело са правен абсурд и по-скоро историята е на етническа основа, което е непонятно в 21-ви век.

Какво ще каже съдът, още не е ясно, но договори за покупко-продажба се обезсилват много трудно и такива случаи са рядкост в съдебната практика, особено при изтекъл давностен срок.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да върнат апартамента на бабата. Турчина уж я обичал, а приел да вземе апартамента от внучката?!?!?! Да видим дали ще я обича и без апартамент...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: