ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
БЛС сезира етичната комисия за "откровени лъжи" на Мангъров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 20.01.2022Коментари (13)2154
© БНТ
Управителният съвет на Български лекарски съюз сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с поредните неверни твърдения и откровени лъжи на доц. Атанас Мангъров, съобщават от БЛС.

Става въпрос за твърденията на доц. Мангъров, изказани в интервю за "Нова телевизия" на 16 януари - "..... тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани".

Разликата между "починали ваксинирани" и "починали, защото са ваксинирани" може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров откровена лъжа. Лъжа, която си "играе" със страховете и притесненията на хората, коментират от лекарския съюз.

От съсловната организация допълват, че според единствената достоверна и официалната информация на МЗ и ИАЛ в България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID 19 и смъртен изход.

И още: 9 са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу Covid-19 и смъртен изход, като в нито един от тях връзка не е доказана.

В същото предаване доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: "Тези случаи не се съобщават." Твърдение, което отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация, коментират от БЛС.

С изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия, смятат от съсловната организация.

Публичното говорене на лъжи, изречени от медицинско лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява страх и насажда агресия сред обществото. През последните дни, като резултат от подобно говорене, станахме свидетели на два случая на нападнати медици в Русенско, допълват от лекарския съюз.

УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса. Този наш сигнал добавяме към процедурата, която тече в момента.

Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици, а когато те са изречени от лекар е резонно да се замислим дали той е достоен да носи тази титла.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пичове, за каква истина говорите, че не ми става ясно, че няма вирус, всичко бошлав работа и че от вируса не се умира ли....някой ако може да обясни каква е истината...абе не помня ей така заради едното грипче, за няма две години да се гътнат 5 милиона човека в световен мащаб...за тея дето са против ваксините, да питам, тея които имат деца и децата им са ваксинирани за какво ли не още от бебета и ходят в държавна детска градина, да не сте правили пък химически анализ на децата си да знаете какво точно са им наляли....а лятоска като ядете розови домати, вкусно ама, да не би да знаете тоя домат с какво е пръскан, да не е сложил някой чип майна....подозирам, че тея дето вярват в чипирането, също успяват да видят и всички вредни вълни излъчвани от всезъможни, антени, телефони, кабели, транслатори и какво ли не......
-1
 
 
И как,ще докажат,че е лъжа?Аутопсия,ли направиха,или нещо друго,или защото истината им е неудобна!Защо не кажат и за цирка Зелев сертификат и за чий ми е?
0
 
 
До конспираторите-камикадзета, имате ли представа какво се случва с банковата сметка на "доц." Мангъров?
-4
 
 
Още малко остана и всичко ще лъсне
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
-2
 
 
Аман вече от този съюз , само платени некадърници вътре! Няколко човека им казват истината и те плачат ли плачат !?!
+2
 
 
Когато едно говедо петни професията си и публично се подиграва с труда на своите колеги,трябва да си понесе последствията.А *анонимния* може да яде на мангърчето.....
+2
 
 
отдавна трябваше да е осъден и с отнети лекарски права
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
-4
 
 
когато един човек говори истината, а тя е неудобна се чудят как да го унищожат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: