ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Атакуваме курортите за Съединението
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 30.08.2011Коментари (4)2961
© Plovdiv24.bg
Четири са почивните дни за Съединението на България и това засили активността на хотелиерите из цяла България да предлагат изгодни пакетни почивки. За дните между 3 и 6 септември са изготвени всевъзможни програми за туристите, които включват допълване на летния тен, разтоварващи програми за влизане във форма, планински преходи, разходки с яхта, полети с малки самолети и парашутни скокове, комбинирани турове от велопоходи, спускане в пещери, пеши турове и возене с въжени линии.

Цените за настаняване са в диапазона между 30 лв. на ден на стая в малка семейна къща за гости до 155 лв. на човек на ден за петзвезден комфорт с гледка към морето и зашеметяващо изобилие от храна и допълнителни глезотии.

От 30 до 50 на сто варират отстъпките като по-ниски са те за по-малките места с традиционно приемливи цени и по-високи за елитните хотели.

Пакетните предложения са от 120 лв. за три нощувки и четири дни с включени закуски - както в планината, така и в тризвездни хотели по морето, до 800-1000 лв. за двама в ексклузивни условия в лукс за две нощувки и три дни. За всички допълнителни емоции се плаща отделно.

С голяма засилка към четирите почивни дни тръгват планинските курорти и местата, където тържествата за Съединението включват и заря. Сред най-оригинално използваните примамки за почивка е предложение на етнографско селище, което акцентира на подгрят басейн и липсата на медузи, традиционно излизащи по морския бряг именно в началото на септември.

Офертите за Велико Търново и околните по-известни селища са най-често за три нощувки и са в диапазона от 30 до 70 лв. на вечер на човек. Най-скъпите оферти обещават гледка към традиционното шоу "Звук и светлина" от хотелската стая. Около старата столица нощувките за празничните дни вървят по 30-55 лв. на човек за нощувка.

От туристическия бранш отчитат значителен спад в селския и планинския туризъм през този сезон, като средната заетост в работещите през лятото хотели по големите курорти рядко надхвърля 25 на сто, а малките хотелчета и къщи за гости са и под 20% заетост. В етнографските селища също забелязват осезателен отлив, който се дължи на намаления брой екскурзии на групи от Черноморието към вътрешността на страната, заради орязаните бюджети в почивките на чужденците.

Така в традиционни места като Копривщица например можете да отдъхнете за три нощи за 120 лв. за двама в реставрирана и отлично поддържана стара къща. Общото между офертите за националния празник е, че почти всички туроператори учтиво напомнят на клиентите си за какъв ден става дума и уточняват, че Съединението на България е актът на фактическо обединение на Княжество България и Източна Румелия през есента на 1885 г., координирано от Българския таен централен революционен комитет (БТЦРК) и подкрепено от българския княз Александър I.

Сред офертите фигурират и десетки от СПА хотелите из страната. Те обаче не предлагат отстъпки, а само пакетни предложения, които не се отличават от стойността си през останалата част на годината (с изключение на Коледа и Великден, когато се вдигат). Две нощувки в четиризвезден СПА хотел за двама са на стойност между 230 и 508 лв. без никакви включени в цените процедури. Могат да се ползват обаче басейн, парна баня и други инсталации.

Ако искате да комбинирате простор, качество на настаняването, спокойствие, добра кухня и красота, изберете някое от планинските или морските голф игрища у нас, дори да не играете голф. Цените в тези комплекси са около средните за четиризвездно настаняване, повечето помещения вървят с кухни, защото на първоначален етап са били предвидени за продажба.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на eli_and
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Войната в Украйна
Катастрофи в България
Народен събор Пловдив 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: