ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Анкета: Трябваше ли да затворят църквите за Цветница и Великден?
Автор: Васил Динев 13:32 / 11.04.2020Коментари (390)27555
© Plovdiv24.bg
През тази седмица една от най-дискутираните теми беше дали трябва църквите да бъдат затворени за Цветница и Великден като превантивна мярка в борбата срещу разпространението на коронавируса. Чуха се най-различни мотиви и "за", и "против". Преди дни премиерът Бойко Борисов каза, че не може да нареди подобно нещо, но уточни, че самият той тази година няма да отиде до храма, а ще отбележи Възкресението Христово вкъщи.

Какво мислите по въпроса вие - читателите на Plovdiv24.bg? Трябваше ли храмовете да бъдат затворени и в тях да не се допускат миряни? Отговорите си можете да давате както в прикачената анкета към тази статия, така и в коментарите си под нея.

Междувременно стана ясно, че БНТ ще осигури и предостави безвъзмездно сигнал за излъчване на празничните литургии по случай предстоящите големи църковни празници Цветница и Възкресение Христово (Великден). Това стана ясно след разговор между екипите на БНТ и Националния щаб във връзка с ограниченията и избягването на струпване на множество хора пред и в църквите и на обществените места.

Хората ще могат да проследят църковните служби на живо с директно предаване в ефира на Българската национална телевизия (БНТ), а сигнал ще бъде осигурен за всички други телевизионни доставчици, които ще могат да излъчват празничните богослужения от катедралата "Св. Александър Невски“ и храма "Св. Неделя“.

Програма на преките предавания:

9:25-11:00/ неделя, 12 април/ Празнично Пасхално богослужение – пряко предаване от патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски“ в София по случай празника Вход Господен в Йерусалим, който ние българите наричаме с к
АНКЕТА:
Трябваше ли да затворят църквите за Цветница и Великден?

Да
Не

расивото име Цветница.

23:30-00:30 /събота, 18 април/ Празнично Пасхално богослужение - пряко предаване от патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски“ в София за празникът на празниците, Възкресение Христово или Великден.

10:55-12:00 /неделя, 19 април/ Празнично богослужение за Второ Възкресение - пряко предаване от храм "Св. Неделя", катедралния храм на Софийска епархия.

БНТ ще излъчва пряко по БНТ 1, БНТ 2 и БНТ 4, както и онлайн на сайта www.bnt.bg.

Призивът към хората е да останат по домовете си, да не се нарушават мерките за безопасност и да се избегнат струпвания на множество хора, което може да доведе до разпространение на заразата и удължаване на периода на ограничения.

Plovdiv24.bg призовава да останете вкъщи и да гледате празничните служби от дома си!


Още по темата: общо новини по темата: 17029
27.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2839 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Dalera
премахни филтъра

+9
 
 
До всички, които ще отидат в черква или храм по празниците!!!! Мили хора, вие, които ще целувате иконите и ще се причестявате "на малки групи" с обща сребърна лъжичка ... вие, които ще лазите под масата, за да се опростят греховете ви ... вие, които ще се блъскате в полунощ в черковните дворове, за да чуете "Христос воскресе", искам кротко и с обич да ви кажа: Децата ни нямат детство вече цял месец. Нямат нормални учебни занимания, не могат да тичат на воля в парка, не могат да играят футбол, тенис, да карат колело, да отидат на кино, но стоят у дома. Заради всички. Дори заради вас!!!! Млади, здрави хора загубиха работата си, отложиха проектите си, не контактуват с родители, с приятели, не ходят на театър, живеят с основателно притеснение за бъдещето си, но стоят у дома. Заради всички. Дори заради вас!!!!!!. Лекари, здравни работници, полицаи, учители работят в екстремни условия и в свръхнатоварване в името на всички, дори заради вас!!!!!!! Най - лошото, което може да се случи в трудни времена е пак да има "ние" и "вие". Защото изпитанията се дават, за да проумеем най - накрая, че има само "нас". И че никога не е имало нищо друго, освен всички нас. Заедно!!!! И ако търсите Бог само в черквата, Ви уверявам, че пътят към Него е още в началото си. И ако вярата Ви се побира само в ритуала и канона, уверявам, че е твърде малка, за да Ви заведе до храма и спасението. И ако думите на Иисус да обичате ближния като себе си не са достигнали до сърцето Ви, Ви уверявам, че няма черква на света, която да даде светлина на душата, за да ги осъзнаете. Бог не е монопол на черквите, а е в човешкото сърце. И другата дума за Него е Любов. А там, където няма любов--- няма нито прошка, нито вяра, нито отговорност, нито истина, нито път.!!! Не Ви съдя, не Ви укорявам, дори не Ви моля да останете в къщи по празниците. Надявам се единствено да имате любов към себе си, към нас, към децата ни, към родителите ни, които ще останем в домовете си по празниците. Заради всички. Дори заради вас!!!! Защото знаем, че Бог ще е при нас. Бог да Ви пази, нас също..... дори от вас!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Европейско първенство по футбол 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: