ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Анита Мейзер преподава английски в затвора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:35 / 12.03.2019Коментари (1)3956
© Plovdiv24.bg
Анита Мейзер излиза окончателно на свобода на 10 април. Така тя ще прекара великденските празници с близките си, след като Върховният касационен съд я върна в Сливенския, за да доизлежи присъдата си. Анита отговаря за непредумишленото убийство на съпруга си Ники Димов. Силиконката стяга две свински опашки около врата на културиста, но не преценява ситуацията и той се задушава, обобщава ВКС. Това наложи връщането на Анита Мейзер в женския зандан за още 52 дни. Така тя ще прекара трети рожден ден в килията, след като бе закопчана през август 2016 година.

"На този етап обмисляме дали въобще да искаме предсрочно условно освобождаване, защото в крайна сметка общественото мнение достатъчно нагнетява обстоятелствата", коментира пред "България Днес" адвокат Петър Чалъмов. Той поясни, че именно заради широкото медийно отразяване делото за предсрочното й излизане ще се гледа в Сливенския съд. Според него магистратите биха я пуснали, но срещу пробация, което ще връща отново и отново Анита към ужаса при срещите с пробационен служител веднъж месечно.

"Мен ако питате, няма смисъл да се удължава агонията с още заседания и да се предизвикват отново негативни коментари в медиите. Тя достатъчно трудно преживява случилото се", коментира още адвокатът й. Той е категоричен, че според него е по-добре Анита да "стисне зъби" и да издържи, за да се приключва веднъж за винаги.

Чалъмов коментира пред "България Днес", че Анита понася стоически завръщането си в килията и засега е стабилна психически. В началото е била шокирана, но след като прекара близо две години в килията, се е окопитила и се е завърнала към предишните си занимания.

В Сливенския затвор Анита е учителка на осъдените жени. Тя им преподава английски, но освен това им дава съвети за обноски и етикет, като участва активно в програми, с които да се подпомогне социализацията им след освобождаването.

От миналата неделя е започнала строгия великденски пост, с който се надява да пречисти тялото си и да й бъдат опростени греховете, за да започне живота си отначало.

"Не е решила още дали ще остане в България, след като излезе. Ако не бъде приета добре от обществото, може да си замине и за САЩ", коментира още адвокатът й Петър Чалъмов.

Анита прави планове да се опита да развива нов бизнес, след като излезе от килията. Той ще е в сферата на модата, като не е изключено и да създаде спортна и елегантна линия с нейното име.

Междувременно дъщеря й Джулия се е установила в България в очакване на края на съдебната сага. Тя се занимава с бизнес делата на майка си, която от заминаването си за САЩ през 90-те години до инцидента с Николай бе създала своя малка, но доходоносна империя.

Въпреки слуховете, че проблемите с Темида са я разорили, близките й твърдят, че Анита няма финансови проблеми. По-сериозни са психическите й травми в килията, както и някои физически болежки, които се отключват от обездвижването в зандана.

Преди инцидента с Николай от август 2016 година Анита Мейзер се слави като истинска фитнес фурия. След като я арестуват, тя спира да тренира и именно това води до болките в гърба и кръста, които я мъчат.

"Анита много се е променила и се е затворила. След като я пуснаха на свобода, спря да излиза от дома си, защото страда от параноя, че някой ще я нападне и че хората я мразят. Съсипана е и се надяваме бързо да се върне към себе си", коментират от близкото й обкръжение.

Делото за Анита Мейзер може да стигне до Страсбург. Адвокатът й обмисля дали да се търси сметка за връщането й в затвора. По думите на Чалъмов това е психически удар, който Анита не е очаквала. Освен това се обмисля да се търси сметка за твърде дългия престой в ареста без окончателна присъда. Анита прекара близо 2 години затворена, докато делото се точеше по инстанциите. Според адвокатите й подобно задържане за непредумишлено убийство е безпрецедентно, още повече че Анита е с идеална автобиография, с чисто съдебно минало и постоянен адрес у нас.


Още по темата: общо новини по темата: 124
08.09.2022 »
14.08.2020 »
14.05.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.03.2019 г.
0
 
 
е*ати грозната циганка.Много тънко мина с присъдата.Български фъфли иначе английски преподавала.де*а и вмирисан мингиш де*а
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: