ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Алчни и крайно нагли румънски туристи оплюха родното ни море
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:03 / 29.08.2020Коментари (10)45477
© Plovdiv24.bg
Румънците са на първо място по оплаквания от родния туризъм, след като традиционните лидери, британците, изчезнаха от българското Черноморие заради коронапандемията, пише "Телеграф". 

Това лято няма да има много туристи, а чужденците са още по-малко. Според браншовиците, които са "категоризирали" гостите си, най-претенциозни тази година понякога без никакво основание са румънците, при които оплакванията са като национален спорт. 

"Даже си дават съвети по форуми във Фейсбук как по-качествено да се оплачат, а като го правят, разчитат да им върнат пари или да получат нещо безплатно отгоре", обяснява дългогодишен служител в хотел.  Румънка веднъж поискала да забранят на дами да се пекат топлес на плажа. Обяснила, че това развалило цялата й почивка, защото мъжът й през цялото време ги гледал и не й обръщал внимание.  Малкото гости руснаци пък обикновено се жалвали от бавното усложнено заради коронавируса обслужване. 

Номерата на хотелиери, ресторантьори и концесионери на плажовете по родното море показват защо българите не обичат да почиват у нас.  Заради пандемията с коронавируса сезонът е пълен провал, но въпреки това свикналите с нелоялно отношение към туристите"бизнесмени" продължават да злоупотребяват. 

Примерите са единични, но петнят имиджа на родния туризъм и всички ни слагат под общ знаменател, коментират от бранша.  Според тях повечето от оплакванията са по-скоро свързани не със самото организиране на пакетната почивка, а с условията в хотела, в който са отседнали или със забавяне при самото пътуване заради пречките, свързани с коронавируса.  Най-често срещаното нарушение продължава да бъде разминаване между обещаното и това, което клиентът получава на място. Има случаи на некоректно обявяване на цените и услугите на плажа и други нарушения на правилата. Иначе редовните оплаквания са за неработещи климатици, слаб интернет или липса на сигнал в стаите, бавно обслужване и усложнени процедури заради предпазните мерки, коментират хотелиерите, които работят на Златни пясъци. 

В началото на сезона такса от 5 лв. за WiFi, която се предлага на плаж "Нирвана бийч" до яхтения порт в северната част на Златни пясъци, взриви мрежата с негативни коментари.  Плажуващи коментираха също, че голяма част от офертите на хотелите са подвеждаща реклама, като влизат безплатни чадъри и шезлонги, влизащи в цената на резервацията. На място се оказвало, че те са безплатни само за хотелския басейн, а за морския плаж се плащано отделно , където дебеловрати момчета събирала парата.

И там обаче имало проблеми въпреки малкия брой туристи и разредените чадъри - местата не достигали и се налагало туристите да стават рано и да си връзват кърпите по чадърите, за да си ги резервират.  Друга нередност, пак свързана със сянката на плажа, е двойното таксуване.

"Ние си плащаме сутринта, но като отидем до хотела за обяд, установяваме следобед, че нашият чадър е даден на други летовници, а на нас искат отново да платим, жалват недоволните.  Според представители на хотелиерския бизнес именно неуредиците всяко лято по плажовете са една от причините българските туристи да се отказват да почиват по родното море,


Още по темата: общо новини по темата: 463
25.08.2021 »
18.08.2021 »
04.08.2021 »
13.07.2021 »
12.07.2021 »
10.07.2021 »
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на traktorist69
премахни филтъра

-1
 
 
те че румънските цигани не заслужават по-добро и са мизерници е ясно, ама и не е лажа че обслужването на Черно Море и цените спрямо качеството е яко в несъотвествие е така, ама догодина няма да има вирус и ще си е всичко по старому
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: