ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
АСБ: Кремъл губи битката за "Турски поток" у нас, затова стои зад пуча на Радев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 14.08.2020Коментари (14)17139
© АСБ
Европейските правила са пречка пред амбициите на Русия за продължението на газопровода "Турски поток" у нас, затова Москва организира метеж чрез проруски настроения Румен Радев. Такава позиция изрази Атлантическият съвет на България във връзка с продължаващите повече от месец протести в страната.

"Днес рискът да не се реализира проекта "Турски поток" именно по руския сценарий е основният мотив на Кремъл да организира опит за метеж в България. Целта е не само сваляне на правителството на Бойко Борисов, но преди всичко овладяване на цялата власт чрез проруския президент Румен Радев, пионка в геостратегическата шахматна стратегия на Москва на Балканите.

Съсредоточаване на цялата изпълнителна власт в президента и де факто еднолично управление в полза на геостратегическите интереси на Москва,при разпуснато Народно събрание, представлява много сериозен риск за евроатлантическото бъдеще на България." - подчертават атлантиците в официална декларация.

Пълният текст на декларацията:

През последните месеци става все по-ясно, че газопроводът "Турски поток" през България във вида, в който е замислен, няма да се осъществи. Не само, че в края на годината няма да бъде завършено строителството на частта му, наричана ту "разширение на газопреносната мрежа на България", ту газопровод "Балкански поток", но и когато някога бъде пуснат в експлоатация, Русия няма да може да разполага с повече от 50% от капацитета му, въпреки че е заявила /договорила/ да ползва 90 %. Такива са правилата в Европейския съюз. Европейската комисия няма да направи изключение от тях нито за София, нито за Москва. Освен това, санкциите на Конгреса на САЩ върху газопровода "Турски поток" заплашват да прекратят изцяло руския проект. Така окончателно ще се провалят плановете на Москва да използва България, за да се заобиколи Украйна при транзита ѝ на природен газ за Южна и Централна Европа.

Както и да бъде наричана тази част на газопровода през България, на световните политически лидери е ясно, че това е "Турски поток" и че той не е икономически, а най-вече геополитически проект. Въпросът със строителството на "Турски поток" неизменно стои на вниманието на политическите лидери в Брюксел и Вашингтон, защото чрез него се създава реална опасност за нова военна агресия на Русия срещу Украйна, а това е риск за мира в Европа и света като цяло. Това е геостратегически проект, който е замислен да осигури предимство на реваншистката политика на Кремъл в Европа. Нещо повече - Турски поток е средство, благодарение на което България ще бъде вечно отворената руска "врата на Балканите". Москва така разглежда страната ни и това пряко беше казано от генерал Решетников, на когото Кремъл е поставил задачата да играе ролята на гросмайстор на българската политическа шахматна дъска, като български политици служат като негови пионки.

Днес рискът да не се реализира проекта "Турски поток" именно по руския сценарий е основният мотив на Кремъл да организира опит за метеж в България. Целта е не само сваляне на правителството на Бойко Борисов, но преди всичко овладяване на цялата власт чрез проруския президент Румен Радев, пионка в геостратегическата шахматна стратегия на Москва на Балканите.

Съсредоточаване на цялата изпълнителна власт в президента и де факто еднолично управление в полза на геостратегическите интереси на Москва, при разпуснато Народно събрание, представлява много сериозен риск за евроатлантическото бъдеще на България. Защото най-вероятно кремълският план е едноличната власт на Румен Радев да продължи много по-дълго от три месеца. Затова винаги могат да се намерят вратички в правото, особено когато зад това стои Москва. Кремълските стратези от РИСИ, на който дълги години директор бе разузнавачът генерал Решетников, със сигурност са изчислили всички възможности за управление на България за близо или повече от година време, чрез назначено от Румен Радев служебно правителство.

Това може да се случи не само поради възможно неколкократно отлагане на евентуални предсрочни избори заради пандемията от китайския вирус през есента и зимата, но и поради евентуална невъзможност да се сформира стабилно парламентарно мнозинство, което да избере редовно правителство в следващото 45-то Народно събрание. Тогава трябва да се насрочат нови избори за 46-то Народно събрание. През цялото това време на власт ще бъде служебното правителство на Румен Радев. Така може да се стигне и до серия служебни правителства на Радев до края на мандата му през януари 2022 г., включително и по време на президентските избори през есента на 2021 г.

Само по този начин и само чрез такова служебно правителство може да бъде изпълнена целта на Кремъл газопроводът "Турски поток" през България да се изгради и експлоатира по първоначалния му сценарий.

Петата колона на Русия в България е готова да осъществи тази цел с цената на всичко. Включително, ако е необходимо, българското служебно правителство на Румен Радев да поиска да напусне НАТО и ЕС, 23 години след като служебното правителство на президента Петър Стоянов поиска България да стане член.

Кремъл няма никакви морални пречки да хвърли България в граждански конфликти и хаос. И ще го направи, за да наложи интересите на империята си. За да бъде България вечно отворената руска врата на Балканите.

Това е причината днес в България да бъде мобилизирана цялата руска пета колона. Проруски партии като БСП, АБВ, Възраждане и сдружения като "Русофили", "Нощни вълци", Войски съюз "Васил Левски", БНО "Шипка", проруски организации на запасни офицери и сержанти и други формирования, се включиха активно в протестите. Замисълът е правителството сега да бъде свалено по същия начин както беше направено през февруари 2013 г., когато Кремъл на практика свали първото правителство на Борисов заради забавяне на старта на строителството на газопровода "Южен поток".

Тогава пак се бързаше с провеждането на предсрочни избори, въпреки че протестиращите настояваха първо да се извърши промяна в изборните правила. И за да са сигурни в успеха си тогава, прокремълските сили дори организираха т.нар. "Костинбродска афера" чрез Мая Манолова и прокуратурата. През 2013 г. проруските сили в България инсталираха Орешарски за премиер с помощта на "златния пръст" на Волен Сидеров. Това правителство се крепеше с помощта на проруската партия "Атака". Особено активни на протестите през февруари 2013 г. бяха хора като Таско Ерменков, Еленко Божков, Румен Петков и др. подкрепящи руските проекти "АЕЦ "Белене" и "Южен поток". Същите лица и сега са активирани в най-висока степен.

Въпреки че Кремъл разполагаше с приятелско правителство, четирите тръби на "Южен поток" не преминаха през страната ни. След еднодневното посещение в България на американския сенатор Джон Маккейн и срещата на тримата сенатори с премиера, Орешарски замрази проекта, а по-късно подаде оставка.

По този начин Путин бе принуден изцяло да се откаже от проекта в края на 2014 г. Кремъл обаче не се е отказал да ползва България като входна врата към Балканите и към Европа. И ето днес - едната тръба на "Турски поток" е до границата на България.

На цена от 20 милиарда долара за поставяне на четири тръби и множество компресорни станции от Сибир до руския бряг на Черно море и още 7 милиарда, за да преминат само две тръби през Черно море, Кремъл е на крачка от изпълнението на плана си. Макар и само с една тръба, но с надеждата да транзитира поне 14 милиарда куб. м. годишно през България.

Но защо тогава не е доволен Кремъл? Защо е решил на всяка цена да има васално правителство в България?

Защото явно Борисов не можа да осигури "железобетонни" гаранции за транзита на руския газ през България, както бе поискал от него руският президент Владимир Путин при посещението на Борисов през 2018 г. в Москва.

Ето затова днес русофили, комунисти, ДС-ченгета и руски агенти вече не само овладяха, но и яхнаха иначе справедливите протести на гражданите, които първоначално настояваха за правова държава, върховенство на закона и мерки срещу корупцията. Със сигурност, ако Москва бе доволна от реализирането на проекта "Турски поток" от правителството на Борисов, тя нямаше да се включи активно в опита за пуч на Румен Радев чрез своите български агенти и слуги.

Всички преврати в България през последните 140 години са организирани и ръководени само от национални предатели - слуги на Русия.

Ако все пак Кремъл успее да инсталира контролирано от Радев служебно правителство, то най-вероятно тогава "Турски поток" ще бъде окончателно спрян с наложени тежки санкции на САЩ върху строителите и доставчиците на газопровода. Припомняме, че компресорите са производство и доставка на американска компания. А без компресорни станции в земята има поставена само една тръба от няколкостотин километра от границите на България с Турция до границата със Сърбия. При наложени американски санкции, но със служебно правителство на Радев, за да осъществи замисъла си, вероятно Кремъл ще се опита да предизвика разрив в отношенията на България със САЩ и съюзниците от НАТО и ЕС. Тогава е възможно да стартира втория етап от плана - "България вън от НАТО и ЕС". Така, както Сърбия е вън от НАТО и ЕС и както Русия се надява да се случи и с Унгария - все държави по трасето на "Турски поток" до Австрия. На протестите вече се чуват скандирания против военни бази на НАТО в България, против въвеждане на еврото. Иска се "немедленно" съставяне на служебно правителство на Румен Радев. Тези искания са ясен индикатор и предупреждение за цялото евроатлантическо гражданско общество какво се готви за България. Русия никога не е мислила доброто на България. Днес хибридната й операция против страната ни навлиза в интензивна фаза. Целта е постигане на точка на пречупване, т.нар. tipping point, за да бъде неутрализиран евроатлантическият избор на България.

Средството за това е инсталирането на служебно правителство на Румен Радев, избран с политическото инженерство на руските тайни служби чрез намесата на генерал Решетников и РИСИ в изборния ни процес през 2016 г. Част от протестиращите, които са демократи и евроатлантически ориентирани хора са искрено убедени в каузата на положителната промяна след оставка на правителството на Борисов и не подозират тази скрита заплаха. Исканията им за промяна може да са справедливи, но те вече са коварно употребени в пъкления план на Кремъл за постигане на tipping point чрез предизвикването на хаос, беззаконие и налагането на служебен кабинет на Румен Радев.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имаме налице заповед на Бойко полицията да не разтурва палатките на хранилкаджиите. Ако досега някой е вярвал в чистотата на протеста, вече будали няма. Бойко е получил сръчкване от велика сила. С кого премиерът се е срещал напоследък? С Херо Мустафа. Тя е единствената посланичка, която разполага с ресурса да се намесва в политиката ни по такъв драстичен начин. Дали е посланик Мустафа или е друг, но определено зад протестите, все по-нагли, има нечия чуждестранна ръка, има сив кардинал. От една страна, някой подбутва протестите , разпалва наглостта на хранилкаджиите, а от друга страна - забранява на Бойко да си защитава правителството, реда в държавата и интересите на България. Посочете ми кой да управлява държавата, ако това правителство си отиде? То има кандидати, не казвам, че желаещи няма. Казвам, че искам имена, а точно имена протестът не посочва. Целта е ГЕРБ да си отиде и Гешев да си отиде. А кой да заеме техните места?Какво предлагате? Нищо не предлагате. Досега имаме отровната тройка, мая Манолова, Радев, Слави Трифонов, Васил Божков. Имаме Десислава Иванчева, аферистката. Но това са слугите, зелената слуз, както ги Тия само яхнаха протеста. А организаторът, сивият кардинал, е зад кулисите. Много е симптоматично. Когато видиш как медиите започнат да съчувстват на отявлени хулигани и улични терористи, маскирани като протестиращи, когато полицията получава заповеди да не пречи на хулиганите да вилнеят по улиците и да им остави палатките, окупациите и другите поразии, става ти ясно, че има сив кардинал, който направлява протеста. Той е упражнил и натиск върху Бойко да не се пипат палатките и блокадите на простаците от протеста. Но едно нещо кара да се замислиш. всички протести на Балканските държави са там, дето се предполага, че ще мине тръбата на Турски поток. Припомням как американците съвсем наскоро предупредиха, че ще глобяват всички фирми, участващи в Турски поток. И едновременно с това, Балканите се тресат от протести на тъпанари срещу собствените им правителства. Тези протести обслужват САЩ, който не иска Турски поток. Не ме интересува дали Газпром ще фалира и дали Русия печели. Интересува ме че чужди държави ни организират протести, за да събарят правителства у нас. САЩ правят същото и у тях си, но това е тяхна грижа. Черните имали значение. Това е подплатено с дарения за черните, дарения, които отиват в джобовете на бели сенатори. Корупция. Но аз се вълнувам за собствената си държава. Откъде накъде разни улични терористи ще определят кое правителство да ме управлява? Защо никой не може да ги накаже за антиобщественото им поведение! Хвърлят яйца, окупират, разполагат палатки. Никой не коментира как протестаджиите са агресивни към гражданите, Всички са се втренчили да не би някой от тези улични хулигани да бъде накаран да отговаря за престъпните си действия. Ако протестите не са свързани с Турски поток, с назначаването на политици, които ще го осуетят, искам да видя развоя на действията. Ако Бойко остане на власт, ще осуети ли Турски поток. Ако Бойко си отиде, новите управляващи ще осуетят ли Турски поток. Оттук нататък кой какво ще предприеме. Разбирате ли, драги зрители. Русия се опитва да си пробута г**а. САЩ са против. И в крайна сметка, и двете големи държави ритат по кокалчетата нас, балканците. Хайде да видим до какво ще доведат протестите по целия Балкански полуостров. На мен лично ми омръзна от разрушителната енергия на протестите. От 1989 г. додсега друго не правите. Само протестирате, събаряте, разваляте, унищожавате. Не ми липсва социализмът. Липсват ми парите на България, които си раздавахте в куфарчета. Вече няма съмнение - протестаджиите са на хранилка. Не им вярвам на твърденията, че били безкористни. След като се събират с отровни тройки, с мошеници като Слави и с престъпници, с БСП, ясно ми е колко са безкористни. Протестите са уличен тероризъм и той е неприемлив. Когато достатъчно навлезете в лайната, ще го разберете. Това не е мирен протест, щом окупира, замерва и се налага над полицията. С времето протестите ще ви излязат през носа, като разберете кого сте докарали на власт чрез престъпното си поведение. Мутрите вън? Та те тепърва напират да влязат във властта тези мутри! Те са същите, които ви подстрекават към протести. Вие да им изгребете кестените от огъня, а те да седнат във властта. Сивият кардинал. Помнете. Той пак и пак ще се проявява. Това е признак, че този някой, който дирижира протестите на Балканите и в частност, у нас, смята да премахне Бойко от власт, за да си настани в парламента свои хора, които ще проведат изгодната за него политика. Радев е един от Юдите, които ни продават. Този, който от 1989 г. досега си назначава политици чрез улични протести. Както днес има хора, които съжаляват, че са протестирали и подкрепяли дадена политическа партия, или са гласували за еди-кого си, така утре тези дето днес протестират, ще усетят на гърба си сивия кардинал. О, много ви е приятно Бойко да ви е виновен. Това е синдромът на слабаците, на робите и на дребните душици. Системата. От 30 години все системата ви е виновна. Казано накратко, протестаджиите са говеда и постепенно ще го разберат. Те искат тотална развала на всичко постигнато дотук. Те не искат позитивни неща, Говорят общи приказки - протестирали срещу системата. Е, какво, комунизъм ли ще правите? С какво ще смените системата, която не харесвате и прилагате улично насилие? Хайде кажете я тая система, да видим какво предлагате. Нищо не предлагате, естествено. За целта човек трябва да има мозък, а не трици като
-1
 
 
Западът обмисля да пожертва Бойко заради интересите на САЩ, които делят мегдан с Газпром на Балканите. Щатите се опитват да изтласкат Газпром, и ако не могат да получат осуетяване на сделките с руския гигант, то насъскват тъпанарското население да свали държавните глави и да им избере нови държавни глави, които ще изгонят Газпром и ще доведат на Балканите американски енергийни фирми. Факт е, обаче, че в момента протестите са обхванали държавите, през които трябваше да минат тръбите на Турски поток. А за САЩ Турски поток е нежелан. Обаче САЩ не организират сваляне на Ердоган, от него зависи газовото споразумение за транзит на г**а. Понеже Ердоган е доста тежка хапка за американската уста. А балканските правителства могат лесно да бъдат дирижирани чрез улични протести. кой стои зад протестите и чии интереси обслужват протестите? Като съдя по поведението на разни хора. Бойко отстъпва, държи се неуверено, вместо да заповяда окончателно разпръскване на палатки и други битпазарски боклуци от улиците, той какво прави? Нарежда на полицията да не докосва хулиганстващите хранилкаджии и да не пипа палатките им. От друга страна, самите хранилкаджии стават все по-нагли. Вече имам сценария на действията им. Отначало минават по улиците, викайки, свиркайки и замервайки да когото и каквото намерят. После започват спектаклите като този с ковчега. После опъват палатки, стоварват контейнери за боклук, строейки си барикади. Нападат граждани и полиция. Лъжат, че не са нападали. Накрая Сивият кардинал от задкулисието нарежда на управниците ни да се предадат и да подадат оставки. С което маймуните озверяват, а точно в този момент заинтересованите политици ловят риба в мътна вода. Намърдват се в парламента и така до края на света. Защо мисля, че има чуждестранна намеса – може да е американска, може да е и руска, и двете държави имат интереси тук. Защото от опит знам, че българите са страхливци и протестират само тогава, когато знаят, че някой стои зад гърба им, велика сила, чужд посланик, чуждо разузнаване. Само тогава българите са смели, та чак нагли. Случаят в момента е именно такъв. . протестаджиите са типичните зависими хора, криминално проявени, психически неустойчиви, сексуално неустойчиви, политически нули.
на 14.08.2020 г.
0
 
 
Един въпрос към авторите на статията ,защо през 2007 г. лицата Борисов и Рашидов са наградени с орден Ломоносов на КГБ-ФСБ,дори и Тодор Живков не е награждаван с този орден,какви заслуги и ангажименти има Борисов към Русия
-2
 
 
Глупости ако хората са доволни от управлението и живота си никой не може да ги изкара да протестират. За мен Радев е политика на когото имам най - голямо доверие.
Aнонимен
на 14.08.2020 г.
-1
 
 
Атлантическият съвет на България, колко пари плати на автора на този пасквил.Материалът е пълна простотия.
0
 
 
Тези от Атлантическия съвете ясно че са на заплата към посолството на САЩ, но да пишат откровени глупости за Президента, който няма никакви правомощия е смешно и жалко. Което и да е новото правителство ще иска Турски поток да се построи.
Aнонимен
на 14.08.2020 г.
+2
 
 
До глупака турил си умишлено ник на английски, но сигурно е руски трол- Радев не е заършил НИКАКВИ ДВЕ американски училища, бил е на кратка специализация там като летец от държава, членка на НАТО.Радев е комунисту делегат на конгрес на цК на бКП! Я си помисли, кои са били делегати на кногреси, това не ти е редови партиен член.Един сричащ на родния си език злобен простак е Радев,селянин, размахващ юмрук като партизанин, сризащ от гората! Вие Варна понеже не сте наясно с нищо и не знаете, че Решетников го избра.Ще ви глътнат русраците и вас като Крим.Ще видите тогава Европейски съюз, пътувания и пари да плюскате.
Aнонимен
на 14.08.2020 г.
+3
 
 
Точно така е! Това трябва да се прочете особено във Варна, където са ви налазили руснаци и тимаджии.България, загуби и ЕС и нато,губи всичко, нещастници.Това са режисирани проруски протести.Радев е човек на Решетников вижте му коменистическата физионимия, вижте какви юмруци размахва.И не преповърди евроатлатническия избор на България..Ако това не сте разбрали, нищо не сте разбрали.Има ли избори наесен тогава гласувайте.
Aнонимен
на 14.08.2020 г.
-1
 
 
АСБ да не се меси където не му е работа. това ди е наш проблем. не сме длъжни да търпим простотиите на това правителство. време е да си ходи.
-4
 
 
Хахахахаха! По-жалък пасквил скоро не бях чел! Айде някой от тези умници да ми обясни как явен руски агент като Радев е завършил две Американски военни училища?!?!? Нали се сещате, че там е "пълно" с руски агенти! А кой строи усилено Турски поток, може да се види от ежеседмичните инспекции на Баце с джипката!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (546) 10%
Славчо Атанасов (1456) 26%
Иван Тотев (1495) 26%
Здравко Димитров (487) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: