ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
8 години затвор за Теодор, причинил смъртта на 85-годишен хазяин, пожелал съпругата му
Автор: Пламена Николова 14:46 / 23.09.2020Коментари (0)2589
© Plovdiv24.bg
Илюстрация
Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за опит за убийство и кражба, за да заличи следите си, получи наказание 8 години лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

30-годишният Теодор И., който е бил предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за опит да умъртви 85-годишния В.К. и за кражба на вещи от дома му, за да прикрие следите си, бе осъден днес на 8 години лишаване от свобода, които ще търпи при строг режим. Състав на Варненския окръжен съд потвърдил и мярката за неотклонение "Задържане под стража“ на признатия за виновен.

Подсъдимият, който е с чисто съдебно минало, и жертвата му се запознали по обява във вестник. Възрастният мъж притежавал собствено жилище и решил да го прехвърли на младо семейство срещу задължението то да се грижи за него. Преди да вземе това решение, 85-годишният човек пуснал в апартамента си жена, която обитавала една от стаите.

Семейството на подсъдимия Теодор живеело в къща, но не плащало редовно наема и собственикът поискал да се изнесат. Докато търсел обява за друго жилището под наем през месец май 2019 г., Теодор попаднал на обявата на стареца. Свързал се с възрастния мъж и заедно със свой познат го посетили в дома му. На следващия ден В.К. поискал да се запознае със съпругата и двегодишното дете на Теодор. По време на срещата старецът заявил, че е решил да им прехвърли апартамента си срещу издръжка и гледане.

На 12 май по обяд младото семейство пристигнало в апартамента на възрастния мъж. В един момент 85-годишният В. направил неприлично предложение на Теодор - да остави вечерта жена си с него, за да осъществи интимен контакт с нея. Щом седнали на масата да обядват, В.К. започнал да пуска ръка към съпругата на подсъдимия. Теодор видял това и направил забележка на стареца, но той продължил с действията си. Младият мъж решил да го убие. Предприетите от Теодор действия  били разгадани от съпругата му. Тя взела детето и отишла с него в близкия магазин.

С усукана хавлиена кърпа Теодор се опитвал да удуши стареца, после го ударил с дебел учебник. Възрастният мъж паднал на земята и с ръце подсъдимият продължил да го души, удрял го с ръце по главата и тялото. Щом съпругата и детето му се върнали в апартамента, Теодор решил, че е умъртвил дядото.

Издаден звук от лежащия на земята възрастен мъж бил дочут от съпругата му и Теодор се върнал обратно, за да довърши замисъла си. Когато решил, че е удушил стареца, събрал всички предмети, по които смятал, че е оставил следи. Взел и както и портфейла на дядото, в който имало 1050 лева, и заедно с детето и жена си напуснали апартамента.

Възрастният човек било открит на следващия ден от наемателката. Тя уведомила синовете на В.К. Пострадалият бил откаран в болницата, където по-късно починал. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по делото, показала, че смъртта на възрастния мъж е настъпила от остър възпалителен процес, довел до обостряне на хроничните му заболявания. 

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка в Апелативния съд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: