ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
8 дами предложени за министри, най-малката от тях едва на 27 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 12.07.2021Коментари (6)14739
Осем от предложенията за министри в проектокабинета на "Има такъв народ“, който Слави Трифонов представи, са жени.

Осезаемото дамско присъствие в министерските кресла нямаше как да не направи впечатление. Както самият Трифонов изтъкна, всеки един от предложените министри в проектокабинета "Василев" е експерт в своята област и ще има конкретни приоритети пред себе си с възможно най-кратък срок за изпълнение.

Интересно в профила на дамите е, че половината са на възраст до 40 г. Най-млада е Антония Валентинова – на 27 години, която е предложена за министър без портфейл по ромските въпроси.

Всички говорят няколко чужди езика и повечето са получили образованието си в чужбина. Ето и кратки биографии на жените в проектокабинета на "Има такъв народ“:

Мария Бойчинова, министър на финансите 

Мария Бойчинова е икономист и финансист и говори три езика, на 34 г. Завършила е с пълно отличие колежа Vassar в Ню Йорк. Учила е в лондонското училище по икономика и политически науки. Притежава престижна професионална акредитация и е сертифициран финансов аналитик. Започва кариерата си на "Уолстрийт“ в няколко компании – Merrill Lynch  и JPMorgan.

Натали Митева, министър на образованието 

Натали Митева е експерт по образованието и говори четири езика, на 39 г. Завършила е с отличие Колумбийският колеж в Южна Каролина. Има магистратура по публични политики от Мерилендския университет в САЩ, както и допълнителни квалификации от Колумбийския университет и от бизнес департамента на Оксфордския университет.

С близо 10-годишен опит е в сферата на образованието, иновациите в преподаването. Активно работи с Колумбийския университет в Ню Йорк относно ефективните технологии за преподаване.

Велислава Петрова, министър на здравеопазването 

Велислава Петрова е учен и имунолог и говори три езика, на 31 г. Учила е в университета в Бристол и този в Кеймбридж. Получава докторска степен по биологични науки, вирусология и имунология. Тя е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI) в Женева.

Била е консултант в редица международни организации в сферата на здравното законодателство и иновациите, включително и към ООН. Тя и водещ експерт в проект на Световната банка, възложен от МВР за оценка на риска от инфекциозни болести в България като част от Националната програма за намаляване на риска от бедствия (2021-2025 г).

Михаела Лашова, министър на регионалното развитие и благоустройството 

Михаела Лашова е финансист и мениджър и говори два езика, на 43 г. Има магистърска степен по финансов мениджмънт от City University в Сиатъл и бакалавърска по финанси от University of Illinois в Чикаго. Тя е изпълнителен директор на "Фортън" - една от най-големите консултантски компании в сферата на недвижимите имоти. Освен това от ноември 2014 г.

Лашова е и посланик на Кралския институт на лицензираните консултанти в областта на недвижимите имоти (RICS) за България, Македония и Сърбия.

Теодора Генчовска, министър на отбраната 

Теодора Генчовска е експерт по отбраната и въоръжените сили и говори два езика, на 50 г. Тя е възпитаник на Военната академия, преминала е и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.

Професионалната ѝ кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел "НАТО и Европейски съюз“ в Министерството на отбраната. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.

За bTV Теодора Генчовска заяви, че е рано за коментар на този етап. Трябва първо да получат мандат за съставяне на правителство и да получат подкрепа от Народното събрание, след което ще изложи своите идеи и приоритети.

Лилия Иванова, министър на труда и социалната политика 

Лилия Иванова е юрист и говори четири езика, на 52 г. Тя е завършила право в Софийския университет "Св. Климент Охридски“. Има много допълнителни квалификации в чужбина – по банково право в Линц, Австрия; практика за адвокати в Бон, Германия; специализации в областта на административната реформа и устойчивото развитие в Мадрид, Лондон, Бирмингам и Барселона.

Станислава Армутлиева, министър на културата 

Станислава Армутлиева е музикален продуцент и говори три езика, на 50 г. Завършила е НАТФИЗ. Има 30-годишен опит в мениджърството на творчески продукти, авторски и сродни права. Тя е председател на УС на Българската асоциация на музикалните продуценти, както и на ПРОФОН.

Член е на УС на "Музикаутор“ – организацията за управление на правата на автори и издатели в областта на музиката.

Д-р Антония Валентинова, министър без портфейл по ромските въпроси 

Антония Валентинова е лекар, анестезиолог и говори четири езика, на 27 г. От ромски произход, от Перник. Тя е завършила Медицинския университет в София. Работи като лекар ординатор в "Спешна помощ" и като лекар специализант "Анестезиология и интензивно лечение“.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма лошо за дамите. С езици,дипломи. Професионалисти. Проблема е кога ги намери ? Април или снощи ? Щото ме съмнява да са му от скоро в листата. По скоро си ги е пазил. И няма лошо да са министри. Аз не съм против тях ,а против своеволието да налагаш своето ,когато имаш 60 депутата ,а ти трябват 121. А другите ? Другите с теб в протестния вот ? Те къде са в случая ? Да го духат....ами ще го духат! И Майчето и Дончева и Ицето :)))) Ако съм на Борисов ще гласувам за тоя кабинет. Нека ортаците му да гласуват против него :)))
на 12.07.2021 г.
+2
 
 
Като гледам, все баш спецове, дето ше ни оправят за пореден път! Ники Василев- експерт, тотално о.кал се. Тиквоний е като младенец пред него. Чалгаджията май е от сараите подкрепен и заедно ще летят в космоса, ама ние трябва да ги изстреляме.
-2
 
 
Когато са млади хора защо са млади.Какво искате пак ли мутри и тикви .
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.07.2021 г.
+4
 
 
От кумова срама можеше да има поне срещи с партиите от протестите и промяната - да си кажите някои неща. Но уви, Слави ги загърби и и тръгна с неговата си лодчица, с непознат екипаж - в бурното море. Това не е шоу, бе Слави - това е държавно управление! От него зависи живота и стандарта на хората. Ама, ти толкова си можеш..или толкова ти дават да правиш. Поредното чучело, наложено от задкулисието, начело с Доган.
+4
 
 
Славчо, кажи кой стои зад теб и бандата ти от юпита? Кажи, как така Саня Армутлиева, която дълги години ти беше враг номер едно и която усмиваше в почти всяко, твое предаване? Предлаганото от теб правителство изглежда, като поредното ти бягане от отговорност? Несериозно е.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.07.2021 г.
+3
 
 
Тия да ги взима в Магаданск, не за министърки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: