ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
400 доброволци от TELUS International Europe ще помогнат на близо 1000 души и техните семейства през ноември
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 30.10.2020Коментари (0)3238
©
За седма поредна година TELUS International Europe дава старт на благотворителната инициатива TELUS Дни на подкрепа, в която традиционно се включват служители на компанията, заедно с техните семейства и приятели. Доброволческото събитие, което обикновено се случва в рамките на един ден и събира около 1000 доброволци на едно място, ще се проведе в нов формат, съобразен с ограниченията, наложени от разпространението на COVID-19.

С голям ентусиазъм и инициативност в кампанията ще се включат над 400 доброволци, които ще помогнат на близо 1000 нуждаещи се, сред които хора без дом; деца, лишени от родителска грижа; пациенти, страдащи от тежки неврологични заболявания и деца от непривилегировани семейства, чиито родители са загубили работата си вследствие от ситуацията с COVID-19. Проектите, в които могат да се включат служителите на TELUS International в България, са общо 6. Работата по тях ще започне в началото на ноември, за да може в рамките на месец същинската помощ да стигне до нуждаещите се.

Дейностите на тазгодишното издание на инициативата са изцяло съобразени с епидемиологичната обстановка, като вместо едно голямо събитие, организаторите са заложили на по-малки инициативи, които могат да бъдат подкрепени и чрез работа в домашни условия. С новия формат компанията цели да покаже, че корпоративното доброволчество може да продължи дори в новите условия, в които се намираме.

Шестте доброволчески проекта у нас ще бъдат реализирани главно в София и Пловдив, като всеки проект ще бъде осъществен в партньорство с неправителствена организация.  

Една от инициативите "Изплети топлина“ – подета от фондация "Има начин“, цели да помогне на приблизително 750 бездомни души, като им подари плетени шалове и одеяла, които да ги стоплят през студените дни.

Заедно с фондация "Дечица“ доброволците ще реализират проекта "Раница с чудеса“, който ще зарадва 65 деца, лишени от родителски грижи и настанени в институции. Те ще получат раници, подаръци и дрехи, които ще са лично персонализирани за тях.

Фондация "Светлина за живот“ ще бъде подкрепена с 2 проекта. Единият от тях, носещ същото име, предвижда подпомагането на 57 души, страдащи от тежки неврологични проблеми. Хората с подобни заболявания имат нужда от специална храна, която невинаги може да бъде набавена от техните семейства. Работата на доброволците ще се състои в предоставяне на пакети с необходимата храна, съобразена със специфичните нужди на всеки пациент.

"Пазаруваме заедно“ е вторият проект, в който ще се включат служителите, като придружат децата и им помогнат в избора на  необходими дрехи, обувки или спортни
©
принадлежности. Той ще помогне на 23 деца, чийто близък член на семейството страда от неврологично заболяване.

Проектът "За нашите деца“ на едноименната фондация ще подкрепи 50 деца от непривилегировани семейства, които ще получат пакети с храни и необходими продукти за бебета, покриващи нуждите за около 3 месеца, отново с помощта на доброволци на компания.

"Animal Rescue – София“ също ще бъдат подкрепени, като доброволците на TELUS International Europe в България ще разходят четириногите приятели в приюта. В допълнение, компанията ще дари 1 тон храна и други необходими продукти за отглеждането на 50 малки бездомни кученца в приюта.

За TELUS International Europe

TELUS International Europe е водещ доставчик в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 14 500 служители на територията на 28 центъра в Австрия, Босна и Херцеговина, България, Германия, Ирландия, Испания, Латвия, Полша, Румъния, Словакия, Турция, Франция, Швейцария. Компанията предлага на своите глобални клиенти дигитални решения , ИТ услуги, модериране на съдържание и иновативно клиентско обслужване на над 50 езика.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (546) 10%
Славчо Атанасов (1456) 26%
Иван Тотев (1495) 26%
Здравко Димитров (487) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: