ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
32-и ден на протести в България, жена заплаши, че ще се самозапали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:25 / 09.08.2020Коментари (6)6304
© БГНЕС
Във втория си месец навлизат протестите срещу правителството и главния прокурор.

В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост" и на ректората на Софийския университет.

От гражданската инициатива "Системата ни убива" разпространиха следобед съобщение, че в случай, че полицията се опита пак да разчисти палатковите лагери, ще има "крайни действия". Какво точно имат предвид майките на деца с увреждания - не става ясно.

По-късно една от майките от "Системата" обяви, че ще се самозапали в знак на протест. При нея е забелязана лилава течност в туба.

Заради протестите в столицата и блокадата на ключови кръстовища булевард "Цар Освободител" е превърнат в пешеходна зона. В пространството между Софийския университет и Орлов мост хората караха тротинетки или се разхождаха.

Между тях имаше такива, които подкрепяха протестите, както и други, които бяха против тях. Ето какво казаха пред репортер на БНР:

- Не се занимаваме да коментираме властта. Искаме едно единствено нещо - оставка. Ние сме от мирните хора, от мирните жители. Няма да ни видите да хвърляме камъни.

- Това са протести, подкрепящи  определени партии. Един национален протест трябва да бъде подкрепен от синдикатите, от бизнеса, от мнозинството, от работещите хора.

 - И аз не ги подкрепям. Трябва да влязат и в положението на хората, които работят.

- Те нарушават правата на останалите хора. Няма нищо лошо всеки да изразява мнението си, но не по този начин.


Още по темата: общо новини по темата: 257
08.11.2023 »
08.02.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
13.05.2021 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Joro Rosinovv
премахни филтъра

0
 
 
Крайно неосъзнат народ. Слепи да бяха повече щяха да виждат . Смятам, че не се предлага трайно решение на проблема, също така имам опасения в тази връзка, че за пореден път ще употребят обществената енергия, надежди за справедливост, и по добър живот на хората. Последваща апатия, която придобива хронични, епични размери, като последствие. За мен лично решението е само едно : Нова Конституция -копи пейст на Швейцарската - референдуми + Изпълнителна Агенция, която да превежда в сила, волята и желанията на собствениците - хората ! В този вариант личния интерес е изключен, освен невъзможен ! Само в една единствена вечер имаше 120 хил протестиращи в София. за 2/3 дена щяхме да съберем подписи за инициирането на такъв референдум, с които да решим трайно проблема, както и да настъпи истинска промяна, в една единствена полза - обществена .... Собствениците, протестират срещу слугите си ? Има ли такова понятие ? Парадигмата е обърната на обратно, как не го осъзнавате, аз лично недоумявам. Държавен служител, произлиза от ,,Слуга", а не господари в каквото се превръщат на практика и дефакто, на втория ден. Когато видите ,,тиквите, радевците, кУрита, кмЯтове, УЖ прокурори, УЖ съдии, и един куп Държавни престъпници още - заедно с всичките им поставени фирми, да стачкуват по площадите, че гражданите са отхвърлили някой закон на референдум, единствено тогава ще преживеете усещането за Държава. Мислите ли например , че на един референдум за мораториум касаещ изсичането на горите, ще има гласували с против ? Освен тези които ги изсичат, както и господарите им..... като ги превръщат в Турски паркет, и Гръцки огрев. Или референдум за ,,ЛУСТРАЦИЯ "- дали ще има гласували с против освен гнусните ченгета на ДС, на БКП - които са окупирали България, и остатъците и от народ ? Само в ГРОБ 75 % са от БКП. Ако имаше лустрация, нямаше да знаем за съществуването им, както и на кой паркинкг, коя бариера вдигат ...Бъдете убедени в този факт ! Превърнали хората в РОБИ на офшорните си лични сметки, през фалшиви закони, и престъпни регулаторни режими - монополи ! Някой сеща ли се за един закон в полза на хората ? Нещо повече, всички закони са срещу хората ...Което по същество обезсмисля понятието за закон.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: