ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
3 начина да спестите време и да намалите стреса
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 08:00 / 23.02.2021Коментари (0)2799
©
Стресът е убиецът на радостта за съвременния човек. Във времена, в които разполагаме с толкова много блага, процентът на нещастни хора в развитите страни всъщност расте. Оказва се, че напрежението в хората нараства с нарастването на доходите им, според проучване, публикувано в CNBC

Ако целият ви ден е разпределен по минути и в графика ви няма дори миг за нещо, което обичате или просто малко да бездействате, значи нещо в живеенето ви трябва да се промени. Иначе рискувате да станете поредната жертва на стреса и да стигнете до т.нар burn-out - прегаряне.

Откъде да намерим още време?

№1 Намерете кой да ви замести в досадните задачи

Има проучвания, които показват, че прекарваме между 2 и 4 допълнителни часа всеки ден в домашна работа, освен служебните ни задължения. Това е почти половин работен ден допълнително, всеки ден. По последни данни в ДОМА сме по-стресирани, отколкото сме на работа, като дори нивата на хормона на стреса кортизол в слюнката се повишават в домашна среда.

Половин ден, който е изпълнен с досадни задължения като чистене, миене на автомобила, малки поправки у дома, пазаруване и т.н.

Макар да има хора, за които тези задачи са вид разтоварване, повечето хора биха предпочели среща с приятели или да почетат книга, отколкото да изгладят куп чаршафи.

Затова спокойно можете да оставите друг да свърши задачите, които са ви досадни. Вече и в България, както в другите развити държави по света, има он-лайн платформи, достъпни от всякъде и по всяко време, които ви помагат да откриете точния човек за всяка задача. Делегирането на част от работата единствено ни гарантира, че ще бъде намерено време за отдих и почивка. В сайта на AssistMe могат да бъдат пускани обяви за извършване на еднократни или регулярни задачи от всякакво естество.

Може да се наеме асистент за почистване или за гладене. Може да намерите доверен домашен майстор, който да ремонтира вместо вас, ако на вас това не ви е силната страна.

Асистентите са проверени и плащането става лесно онлайн, а платформата гарантира отношенията между асистентите и клиентите с ясни условия. Така всеки може спокойно и сигурно да качи своята задача в сайта и да обяви цената, която е готов да заплати за нейното извършване. Уточнявате детайли, време за изпълнение и видове услуги с няколко клика на 
©
https://www.assistme.bg


№2 Пазарувайте по-рядко, но на едро

Ежедневните пазарувания са по-скъпи и по-времеемки от седмичното или двуседмичното пазаруване. Допълнително време се губи и ако случайно ви свърши олиото и нямате допълнителна бутилка в килера.

Когато се пазарува в по-големи количества, често и цената е по-изгодна. И ще отделите време за пазар само веднъж седмично. През останалите дни запълнете освободеното време с любимото си занимание.

№3 Реорганизирайте

Направете анализ на деня си и вижте дали не губите прекалено много време например в пътуване до работа с автомобил. Висенето в задръстване е един от водещите фактори за високите нива на стрес в големите градове и в същото време е ужасен разход на време. Проверете вариантите за пътуване с градския транспорт например. Понякога се оказва, че с автобус е по-бързо, отколкото с кола. А и човек може да чете или да слуша музика докато се вози.

Включете в ежедневието си Уреди, които пестят време. Миялната машина, тенджерите и уредите за бързо готвене, прахосмукачките-роботи - това не са капризи, а съвременни начини да улесните живота си, да спестите време и да намалите стреса, за да живеете по-добре и по-щастливо.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: