Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Крие се, но не отърва затвора! Ето какво става, когато шофираш пиян и дрогиран
Автор: Стойчо Генов 16:21 / 09.09.2020Коментари ()6826
Васил Филков
Твърде опасен пловдивски шофьор, превърнал се в рецидивист на пътя, най-после ще влезе в затвора. След две условни присъди, 32-годишният Васил Филков получи днес от Районен съд Пловдив ефективна присъда лишаване от свобода за 3 месеца, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Филков бе наказан за това, че на 27 януари 2020 година не е спрял на подаден светлинен и звуков сигнал от страна на полицейска патрулка и при опита си да избяга, блъска управляваното от него БМВ в оградата на частен имот в непосредствена близост до кръговото къстовище на "Кукленско шосе" и Околовръстното. От силния удар Васил Филков изпада в кома, а кръвната му проба доказва употреба на кокаин, както и концентрация на алкохол от 2,72 промила.

Днес в съдебната зала подсъдимият постигна споразумение с прокуратурата, като към присъдата му се добавя глоба от 250 лева и плащане на разходи от 231 лева за съдебна техническа експертиза. По-шокиращ обаче е фактът, че до този момент книжката на Васил Филков не е била отнета и той спокойно е имал възможност да шпори по пътищата през последните 7 месеца. На всичко отгоре съдът отне свидетелството му за управление само за период от 3 месеца - колкото трябва да лежи в затвора.

Предишните две условни присъди на 32-годишния Васил Филков също са били за шофиране след употреба на алкохол, припомня Plovdiv24.bg. Гузен от извършените престъпления, осъденият пловдивчанин издейства чрез своя адвокат да не бъде сниман в съдебната зала, а на излизане от нея упорито криеше лицето си с маска и огромна папка.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Krie-se-no-ne-oturva-zatvora-Eto-kakvo-stava-kogato-shofirash-piyan-i-drogiran-999234
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.