Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Луксозното жилище на директора на "Старинен Пловдив" - нищо повече от прелюдия
Автор: Диана Бикова 17:25 / 10.08.2020Коментари ()23186
Луксозното жилище на директора на ОИ "Старинен Пловдив" Богомил Грозев се оказа досущ като в онази българска приказка за впрягането на каруцата пред коня. Хронологията на събитията е повече от красноречива.

Бившият журналист кацна в сърцето на Пловдив директно от новинарското студио на Нова телевизия през февруари 2020 г. Местните културтрегери бяха шокирани и реагираха остро, но какво от това. Два месеца по-късно общинските съветници от "Демократична България" и независимият Слави Георгиев настояха в нарочна декларация кметът да проведе конкурс за поста. Такъв трябваше да се проведе до 30 април. Най-вероятно общинската администрация и кметът Здравко Димитров са имали доброто желание да организират конкурс, но заради извънредното положение провеждането се е отложило във времето.

Какво се случи през тези 7 месеца?

1. Беше поискано от държавата да прехвърли управлението на Голямата базилика към "Старинен Пловдив".

2. Беше обсъден ремонта на къща "Ламартин" с министъра на културата Боил Банов и френския посланик Флоранс Робин.

3. Гостуваха тв звезди от кампанията "Успелите българи дават личен пример".

Г-н Грозев присъства на почти всички официални събития, които се организират от общината. Все пак заема висш пост, макар и "парашутист".

Впрочем, кметът Димитров няколко пъти публично заявява, че конкурс за поста директор на "Старинен Пловдив" ще има и ние вярваме, че ще бъде направен такъв. Друг е въпросът дали има смисъл изобщо, само и само за да се хвърли прах в очите на онези, които смятат, че нещата трябва да се правят по правилата. Използвайки като пример само два подобни случая в администрацията на пл. "Стефан Стамболов", когато конкурси са обявявани за конкретен човек, имаме пълни основания да смятаме, че и този ще бъде спечелен именно от г-н Богомил Грозев, независимо кои ще са другите кандидати. 

В този ред на мисли, подготовката на жилището е малка увертюра към онова, което ще се случва. И не е вярно, че каруцата е пред коня. Някъде някой е планирал и подредил всичко. Остава да се официализира.



Още по темата: общо новини по темата: 214
27.04.2024 »
16.03.2024 »
18.02.2024 »
01.11.2023 »
15.10.2023 »
28.09.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Luksoznoto-zhilishte-na-direktora-na-Starinen-Plovdiv-nishto-poveche-ot-prelyudiya-991285
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.