Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
При Борисов са обсъдени няколко варианта за бъдещето на властта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:05 / 15.07.2020Коментари ()8644
©
Няколко варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета.

По информация на Нова вариантите са пет:

Варинат 1: Незабавно подаване на оставка. Този вариант е определен като рисков заради репресии от страна на служебен кабинет, назначен от президента и опасност от спиране на важни енергийни и инфраструктурни проекти

 

Вариант 2: След преодоляване на вота на недоверие, ГЕРБ внасят вот на доверие в парламента и се самосвалят. Според правилата следва връчване на мандати за съставяне на кабинет. При приемането на мандата, като най-голяма политическа сила, ГЕРБ предлагат създаването на експертен кабинет без премиера Бойко Борисов и без министри от сегашния.

Вариант 3: След преодоляване на вота на недоверие, Борисов влиза в парламента с предложение за подмяна на всички министри, той като премиер излиза в отпуска до края на мандата, а вицепремиер поема функциите му.

Вариант 4: Преодоляване на вота на недоверие, внасяне на вот на доверие, самосваляне и изпълнение на идеите, които е получил в нощта на погрома над Партийния дом от леви и десни. Те предложили експерти с условието Борисов да не е премиер.

Вариант 5: Преодоляване на вота на недоверие, внасяне на вот на доверие от страна на ГЕРБ, самосваляне от власт. А когато президентът връчва мандатите за съставяне на кабинет, ГЕРБ ще откажат своя и ще настояват вторият мандат, който по правило е за БСП, да бъде връчен на Корнелия Нинова и тя да състави правителство и да каже с кого ще управлява.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.


Още по темата: общо новини по темата: 257
08.11.2023 »
08.02.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
13.05.2021 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pri-Borisov-sa-obsudeni-nyakolko-varianta-za-budeshteto-na-vlastta-983556
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.