Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Розалия Шейтанова е новият шеф на окръжния съд в Пловдив
Автор: Георги Кирилов 14:51 / 03.07.2020Коментари ()7254
©
Розалия Шейтанова бе избрана от ВСС за председател на окръжния съд в Пловдив. Тя получи 11 гласа, а конкурентът й Иван Калибацев - само 1. Така той за втори път не успя да оглави по-висшата правораздавателна институция.

Припомняме, че вчера председателят на Районен съд – Асеновград Иван Шейтанов подаде до Съдийската колегия на ВСС заявление за предсрочно освобождаване от длъжността "Административен ръководител – председател" на Районен съд – Асеновград.

Искането е мотивирано с оглед избягване на риск от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му - съдия Розалия Шейтанова и съдия Иван Калибацев, които участват в обявена процедура за избор на Административен ръководител председател на Окръжен съд Пловдив. 

В заявлението е посочено, като участник в процедурата Розалия Шейтанова е поканена за събеседване и изслушване, което ще се състои на 03.07.2020 г. В случай че тя събере необходимото мнозинство и бъде назначена на длъжността, за която кандидатства, ще се създадат предпоставки за възникване на конфликт на интереси, тъй като в момента Иван Шейтанов заема длъжност "Административен ръководител – председател" на Районен съд – Асеновград, който попада в района на Окръжен съд - Пловдив.

Розалия Шейтанова е завършила Право в Бургаски свободен университет. Започва кариерата си като прокурор, а по-късно и като съдия в Районен съд – Асеновград. Става негов заместник-председател в периода от 2003 до 2006 г. От 1 януари 2006 г. до момента работи като съдия в Наказателното отделение на Окръжен съд – Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rozaliya-Sheitanova-e-noviyat-shef-na-okruzhniya-sud-v-Plovdiv-980709
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.