Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жители на кв. "Съдийски": Системно ни оставят без вода!
Автор: Георги Василев 20:03 / 16.06.2020Коментари ()3068
© Plovdiv24.bg
Жители на квартал "Съдийски" се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg, за да изкажат възмущението си от режима на водата, който е въведен в последно време в квартала.

По думите на гражданите, за една седмица водата е спирала 4 пъти заради авария. "В квартала има детска градина – заради липсата на вода родителите са принудени да носят вода и мокри кърпи до забавачката, за да може да се осигури горе-долу някаква хигиена.Господин Георги Стаменов обеща преди изборите да разреши проблема с честите аварии. Кога? До кога? Какво да правим ние,който плащаме високи данъци,защото сме район централен", попитаха нашите читатели.

Справка в сайта на ВиК-Пловдив показа, че днес се извършва ремонт на магистрален водопровод, който минава под бул. "Константин Величков" в квартала. Заради аварията водоподаването е нарушено в района между бул. "Константин Величков", бул. "Санкт Петербург", бул. "Менделеев" и ул. "Стадион". Очаква се дейностите да приключат до 16 часа днес.

Освен това днес се отстранява друга авария на магистрален водопровод, който се намира до зала "Колодрума".

В събота жителите на квартала са били без вода заради авария на улица "Дон".

Миналия четвъртък аварията е била на улица "Стадион" - вода в квартала също е нямало.

Главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов обясни за читателите на Plovdiv24.bg, че честите аварии се дължат на факта, че мрежата в квартала е много стара – над 50-годишна и етернитова.

"Ние не можем да предвидим нито кога ще възникне авария, нито превантивно да я предотвратим. Миналата седмица аварира много голям водопровод и трябваше да се изолира голяма част от квартала. Днес сме предприели действия да оправим двете аварии с едно спиране на водата, за да намалим неудобствата за гражданите. Нямаме средства да подновим тръбите - всичко зависи от община Пловдив, респективно от държавата", коментира инж. Гълъбов.

Той подчерта, че хората винаги са предупреждавани преди спиране на водата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhiteli-na-kv-Sudiiski-Sistemno-ni-ostavyat-bez-voda-975987
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.